İsmail Saymaz ile Barış Yarkadaş'ın Hamburg seferi

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği’nin düzenlediği panelde gazeteciler Barış Yarkadaş ile İsmail Saymaz’ın Stiftung Saal’de 400 kişi önündeki konuşmaları alkışlarla karşılandı.

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği’nin düzenlediği panelde gazeteciler Barış Yarkadaş ile İsmail Saymaz’ın Stiftung Saal’de 400 kişi önündeki konuşmaları alkışlarla karşılandı. Moderatör Erkan Erçin ile CHP Birliği Başkanı Erol Buldak’ın vurgulu sözleri de panele damga vurdu.

Her ikisi de kendi branşlarında isim yapmış olan Barış Yarkadaş’la İsmail Saymaz’ın Hamburg’un Boberg semtindeki Alevi Vakfı’na ait Stiftungs Saal salonunda düzenlenen paneldeki konuşmaları, özellikle Elazığ ve çevresinde yaşanan ve ülkemizi yasa boğan deprem ile son günlerde zihinleri meşgul eden Kanal İstanbul üzerinde yoğunlaştı.

gazetem.eu sitesinde yer alan habere göre; pazar günü olmasına rağmen, Gazeteci yazar İsmail Saymaz ve 2 dönem CHP Milletvekili olarak Parlamento’da görev yapmış olan gazeteci Barış Yarkadaş’ı dinlemek üzere salona koşan kadınlı erkekli 400’ü aşkın vatandaş topluluğu arasında her kesimden insan vardı.

SALONDA HER KESİMDEN KATILIMCI VARDI

Türkiye kökenli siyasilerden Kazım Abacı, Mehmet Yıldız, Ali Şimşek, Yusuf Uzundağ, Hulisi Işıtan, Ali Ertan Toprak ve Bayram İnan .. CHP Birliği Başkanı Erol Buldak ve tüm yönetim kadrosu, Lübeck 19 Mayıs Derneği, çatı kuruluşu Hamburg Türk Toplumu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Galatasaray ve Beşiktaş Dernekleri, HAAK-Bir, Harburg Alevi Kültür Derneği, EUBA İşadamları Derneği, Saadet Parti, Demokrat Çorumlular, Türk Basın Birliği, Alevi Dedeleri Ali Kara ve Mustafa Mısır, İşadamları, meslek kuruluşları, müzik ve sanat çevreleri ile Öğretmenler göze çarpan kesimlerdi. Salon girişinde detektörlerle üst baş araması yapılması da güvenlik açısından olumlu bir noktaydı.

Salonun bir köşesinde sergilenip satışa sunulan kitaplar arasında, Barış Yarkadaş’ın “Umut Yeşerdi” adlı kitabından başka şu yazarların eserleri vardı: Mustafa Balbay, Uğur Dündar, Hüsnü Mahalli, Can Ataklı, Ayşenur Arslan, Tayfun Talipoğlu, Barış İnce, Mustafa Korkmaz, Cemalettin Canlı Azad Sağnıç. Panelde konuşan İsmail Saymaz’ın kitap kolisinin İstanbul’da kaldığı açıklandı.

MODERATÖR ERKAN ERÇİN İLE BAŞKAN EROL BULDAK’IN AÇILIŞ KONUŞMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜYDÜ

Moderatör Erkan Erçin, selamlama, panelistleri takdim ve saygı duruşundan sonra yaptığı etkileyici konuşmadan sonra CHP Birliği bölge başkanı Erol Buldak’ı kürsüye davet etti. Buldak da uzunca konuşmasında vurgulu cümlelerle merak edilen konulara değindi ve yapılması gerekenleri sıraladı. Erkan Erçin ile Erol Buldak’ın alkışlarla karşılanan etkili konuşmalarının tam metnini haberimizin sonunda okuyabilirsiniz.

POLİTİKACI GAZETECİ BARIŞ YARKADAŞ . “DEPREM JAPONYA’DA NEDEN ÖLDÜRMÜYOR ?”

Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun dev posterleri ile “Türkiye’nin Birleştirici Gücü CHP” ve “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları süslenen sahnede ilk konuşmayı yapan Barış Yarkadaş, Elazığ ve çevresindeki illeri sarsan deprem felaketinde dün itibarı ile 39 vatandaşımızı kaybetme sebebini AKP’nin vurduymazlığına bağlayarak sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine “Depremi durdurma imkanı var mı ?” demiş. Japonya’da da sık sık deprem oluyor ama tedbir alındığı için kimse ölmüyor. Türkiye’de ise bu vesile ile insanlar dinle imtihan edilir durumuna getirildi.”

VE.. KANAL İSTANBUL’A 75 MİLYAR GÖMÜLECEK

Türkiye’deki çeşitli olumsuzluklardan örnekler dile getiren deneyimli gazeteci, siyasetçi Barış Yarkadaş, tam 28 milyon kişinin icralık durumda olduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda neredeyse her gün medyada tartışılır hale gelen Kanal İstanbul konusuna da değinen Yarkadaş, ”Bilim insanlarının karşıt raporlarına rağmen hükümetin 3 milyon nüfus artışına sebep olacak bu projenin, Katar’a verilen sözler nedeniyle kimine göre 75, bazı uzmanlara göre de 145 Milyar TL’ye mal olacak bu proje ile paralar kanala gömülecek. Artık akıl ve bilim tamamen reddedilme durumuna gelmiştir. Trakya’yı bölecek olan bu kanal bir rant projesi olup, o bölgeye bir atom bombası atmak gibidir” dedi.

Yarım saatlik konuşmasının sonunda Ekrem İmamoğlu’nun 810 bin farkla seçimi kazanmış olmasına da vurgu yapan Barış Yarkadaş, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurulacak ittifaklarda ana gövde CHP’dir. Şayet bugün seçim olsa iktidar kanadı kesin kaybeder” diye konuştu.

GAZETECİ YAZAR İSMAİL SAYMAZ: “YARGI AKP’NİN AVUKATLIK BÜROSU GİBİ !”

Tamamen dolu salonda kimilerinin ayakta izlediği panelin diğer konuşmacısı “Muhalif Gazeteci” olarak ün yapan İsmail Saymaz’dı. Katılımcı sayısının fazlalığı karşısında memnuniyetini belirten İsmail Saymaz da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son deprem konusunda “Müslümanız, kadere inanırız” şeklindeki sözlerine değinerek, “Aylardır, yıllardır uzmanlar deprem öncesi tedbirlere dikkat çekerek yetkilileri uyarırken, bir önlem almayanların depremi kader olarak görmesi düşündürücüdür” diyerek üzüntüsünü dile getirdi ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Toplanan 85 milyarlık Deprem Yardım Paralarının otoban ve TOKİ konutlarının yapımında kullanıldığını söyleyen Saymaz, Kanal İstanbul hafriyat çalışmalarında kazılacak 2 Milyar metreküplük toprak ile Karadeniz’i bozacak adalar meydana getirileceğini ileri sürdü. Yargının artık AKP’nin bir avukatlık bürosu gibi işlem yaptığına dikkati çeken Saymaz, Mahalli Seçimler sırasında bazı ünlü hocaların “İmamoğlu’na verilecek oylar haram, Binali Yıldırıma verilecek oylar helâldir” şeklinde konuşarak seçmenleri etkilemeye çalıştıklarını ama hesaplarının tutmadığını ifade etti ve konuşmasını şu sözlerle kapattı: “AKP artık kendine taraftar bulamıyor. Yandaş gazeteleri havaalanlarında balyalar halinde hiç açılmamış halde duruyor, satılmıyor.”

SORULAR CEVAPLAR

Panelin son bölümünde, dinleyicilerden yazılı olarak verilen 200 kadar soru içerisinden ancak bir bölümü cevaplanabildi. “Yeni partiler, Yurt dışında yaşayanların kaygıları, Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a iktidarı eliyle veren Deniz Baykal ve Halk TV, Cem Evlerinde ibadet” gibi sorulara karşı Barış Yarkadaş şu cevapları verdi:

– Yeni partiler ancak AKP tabanından oy alırlar. Hangi ittifak içinde yer alacaklarını zaman gösterecektir.

– Yurt dışında yaşayanların bazı kaygıları varsa, ben ve İsmail Saymaz Türkiye’de ne yapalım ? (Gülüşmeler)

– Selahattin Demirtaş derhal tahliye edilmelidir.

– O günkü Genel Başkanımız Deniz Baykal, Erdoğan’a iktidar yolunu bilinçli olarak açmamıştır. Halk TV’nin yarısını bir işadamı satın aldı.

– Nerede ibadet yapılacağına, ancak orada ibadet edenler karar verir. ( Bu sözün açılımı: Cami, Mescit, Cemevi, Kilise vs.)

İSMAİL SAYMAZ’DAN MÜTHİŞ MUHALİF GAZETECİ TANIMLAMASI ve “ÖLMÜŞ EŞEK” BENZETMESİ

Yöneltilen sorular karşısında uzunca açıklamalar yapan İsmail Saymaz, “FETÖ’nin siyasi ayağı ile 15 Temmuz’un siyasi ayağı birbirine dolaşıyor” şeklinde konuştuktan sonra, “Bir Muhalif Gazeteci olarak soruşturma geçirdiniz mi ?” sorusuna verdiği cevapla büyük alkış topladı. Hakkında bir sürü soruşturma açıldığını belirten Saymaz, meşhur “Ölmüş eşek kurttan korkmaz” sözüyle espri yaptı.

“Muhalif Gazeteci” olarak nitelenmesi konusuna da bir açıklık getiren İsmail Saymaz’ın şu sözleri, toplumun her kesimi için bir ders niteliğindeydi: “Muhaliflik, gazeteciliğin mayasında vardır, olmalıdır. Muhalif olmam AKP’ye değil, İktidara karşıdır. Şayet yarın CHP de iktidar olsa, yaptıkları yanlışlardan dolayı onları da eleştiririm, yani bazı tutumları sebebiyle onlara karşı da muhalif olurum..” (Salondan alkışlar)

Etiketler
İsmail Saymaz Barış Yarkadaş