TGC: Hrant Dink için adaletin tecelli etmesi en büyük beklentimiz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hrant Dink’in katledişinin 13. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TGC: Hrant Dink için adaletin tecelli etmesi en büyük beklentimiz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hrant Dink’in katledişinin 13. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Değerli meslektaşımız Hrant Dink’in canına kasteden katillerin, onları azmettiren kişilerin biran önce ortaya çıkarılması Türk adaletinin öncelikli görevi olmalıdır” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“2007 yılının Ocak ayında Agos Gazetesi’nin önünde silahlı bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink’i aramızdan ayrılışının 13. yılında sevgiyle, özlemle anıyoruz.

Türkiye’ de Türk ve Ermeni halklarının birlikteliğinin, dostluğunun gelişmesi için uzun yıllar uğraş veren Hrant Dink ayrıca demokrasiye olan inancı ve insan odaklı çalışmalarıyla da toplumda kendine yer açmış bir değerdi.

Nefret söylemleriyle Hrant’ı eli silahlı tetikçilerin hedefine oturtan çevrelerin aradan geçen 13 yıl sonra vicdanlarında en ufak bir sızlama duyup duymadıklarını doğrusu merak ediyoruz.

13 yıldır Hrant Dink’in ölümünden sorumlu olanları ortaya çıkarmak için açılan davalar günümüzde de devam etmektedir. Bu uzun süreçte adaletin tecelli etmesi en büyük beklentimizdir.

Hrant Dink meslektaşımızdı, dostumuzdu her platformda barışı savunan insan odaklı, usta bir gazeteciydi. Onu hiç unutmadık. Acısı hep yüreğimizde, umuyoruz ki bundan böyle gazetecileri, sanatçıları, düşün insanlarını hedefe koyan mecralara ülkemizde geçit verilmez.”

Etiketler
Gazeteciler Cemiyeti Hrant Dink Türkiye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti