Gazeteci Talat Polat vefat etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, sürekli basın kartı sahibi, Dünya Gazetesi önceki yurt haberleri şeflerinden Talat Polat 5 Aralık 2019 Perşembe günü vefat etti.

Gazeteci Talat Polat vefat etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, sürekli basın kartı sahibi, Dünya Gazetesi önceki yurt haberleri şeflerinden Talat Polat 5 Aralık 2019 Perşembe günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Talat Polat’ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada “Meslektaşımız Talat Polat’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Cenaze töreni 7 Aralık’ta yapılacak

Talat Polat’ın cenazesi 7 Aralık Cumartesi günü Karacaahmet Şakirin Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Gazeteci Talat Polat vefat etti - Resim : 1

Talat Polat kimdir?

Talat Polat, 18 Ekim 1945 Diyarbakır Lice doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunu. Aynı dönem Diyarbakır merkezli Mücadele Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 1974'te muhabir olarak başladığı Hürriyet Haber Ajansı'ında bir yıl sonra Güneydoğu Temsilciliği'ne atandı ve bu görevi 28 Ağustos 1987 tarihine kadar sürdürdü. 1978-1988 yılları arasında 10 yıl Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptı. 10 ay Güneş Gazetesi'nin Güneydoğu Şefliği görevinde bulunduktan sonra 1989 yılının başında dönemin Günaydın Gazetesi Yurt Haberler Müdürü oldu. Burada da altı yıl çalıştıktan sonra Dünya Ekonomi Politika Gazetesi'ne Yurt Haberler Şefliği görevine atandı ve buradan emekli oldu. Polat, biri, meslek yaşamında tanık olduğu önemli olayların perde arkasını aktardığı "Güneydoğu'da Sancılı Yıllar" başlıklı kitap olmak üzere üç kitabını tamamlamaya çalışıyordu. Sürekli basın kartı sahibi Polat evli, üç evlat sahibiydi.

Etiketler
Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Dünya Gazetesi