Yazar Fikret Başkaya beraat etti

Yazar Fikret Başkaya hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada beraat kararı verildi.

Yazar Fikret Başkaya beraat etti

Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı Başkanı ve Özgür Üniversite Kurucusu Fikret Başkaya hakkında, ‘Asıl terör devlet terörüdür’ başlıklı yazısı nedeniyle ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması bugün Ankara 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; mahkeme, Başkaya hakkında toplanan delilerin somut suç unsuru oluşturmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

DURUŞMAYI ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ İZLİYOR

Duruşmayı, CHP milletvekili Abdüllatif Şener, HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

Savcı, önceki duruşmada Başkaya hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istediği mütalaasını yineledi. Bunun üzerine Başkaya, esas hakkındaki savunmasını yaptı.

‘BU DAVA, BAHANE YAPILARAK AÇILMIŞTIR”

Başkaya, “İlk duruşma yaptığım savunma esas olmak kaydıyla bazı hususlara açıklık getirmek isterim. Türkiye’de muhalif olmak terörist olmanın koşulu. Geçen yıl hal esnafı terörist ilan edildi. Bu dava söz konusu yazıda terör örgütü propagandası olduğu için değil, dava açmak için bahane yapılmıştır. Benim yazımın hiçbir yerinde terör örgütü propagandası yoktur. İfade özgürlüğünü yasaklayan rejim kısa vadede kendini kurtarsa da kendi ayağına sıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AŞAMASINDA YAŞANAN HUKUKSUZLUKLARI İDDİA MAKAMI ÖNEMSEMEDİ

Başkaya’nin avukatı Levent Kanat, “Soruşturma aşamasında yaşanan hukuksuzluklar iddia makamı tarafından önemsenmemiş. Düşünce cezalandırılıyor. Fikret Başkaya’nın gözaltına alındığı günden soruşturma sonuna kadar yaşanan her şey hukuksuz. Bu hususlar iddia makamı tarafından görülmemiştir. İsmi geçmeyen bir örgütün propagandası yapıldığı iddia ediliyor” dedi.