Şaban Vatan, Canan Coşkun, Kazım Kızıl ve Tuba Demir hakimliğe sevk edildi

Giresun Eynesil'de Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili meclis komisyonu çalışmalarını izleyen gazeteciler ve baba Şaban Vatan hakimliğe sevk edildi.

Şaban Vatan, Canan Coşkun, Kazım Kızıl ve Tuba Demir hakimliğe sevk edildi

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin Giresun Eynesil’de TBMM komisyonu çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl’ın ifadeleri alındı. Coşkun, Kızıl ile gözaltındaki Tuba Demir ve Şaban Vatan sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin TBMM Komisyonu’nun çalışmalarını takip etmek üzere Giresun Eynesil’e giden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl ve baba Şaban Vatan tutuklama mahkemeye sevk edildi. Kararı MLSA duyurdu; #RabiaNaz Vatan'ın babası @VatanSaban, gazeteci @canancoskun, belgesel yönetmeni @kazimkizil , ve KHK TV muhabiri @tuba__demir tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi." tweeti ile duyurdu.

/

Tuba Demir

AVUKATLARDAN YENİ AÇIKLAMA

Avukatlar, Şaban Vatan, Canan Coşkun ve Kazım Kızıl’ın sulh ceza hakimliğine sevk edildiklerini ancak tutuklama istemiyle ilgili net bir bilgi olmadığını belirtti.

Giresun Valiliği yaptığı yazılı açıklamada gözaltı gerekçesi olarak Şaban Vatan, Kazım Kızıl ve Canan Coşkun’un “Kendilerini Meclis Araştırma Komisyonu üyesi gibi tanıtıp, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ı ifadesini değiştirmeye zorladığı” suçlamasını ileri sürdü

Şaban Vatan, Canan Coşkun, Kazım Kızıl ve Tuba Demir hakimliğe sevk edildi - Resim : 2

DÜN AKŞAM GÖZALTINA ALINDILAR

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için TBMM'de kurulan komisyon, Giresun'un Eynesil ilçesine gitti. Meclis Komisyonu'nu takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl, Giresun'un Eynesil ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın adalet arayan babası Şaban Vatan da, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Şaban Vatan'ın eşi Atike Naz ise, eşinin gözaltına alınmasının ardından gazeteci Metin Cihan’a mesaj göndererek "Herkese haber ver ne olur" diye seslenmişti.

Etiketler
Rabia Naz Vatan Giresun