Gazeteci Canan Coşkun'a 'şantaj, tehdit, kasten yaralama ve hakaret' suçlaması

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Komisyonu’nun çalışmalarını takip etmek üzere Giresun Eynesil’e giden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl dün akşamdan bu yana gözaltında.

Gazeteci Canan Coşkun'a 'şantaj, tehdit, kasten yaralama ve hakaret' suçlaması

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Komisyonu’nun çalışmalarını takip etmek üzere Giresun Eynesil’e giden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl dün akşamdan bu yana gözaltında.

Serbest gazeteci olarak çalışan Canan Coşkun emniyet ifadesinde, dosyayı iyi bilmesi nedeniyle komisyonda yer alan CHP’li milletvekili Jale Nur Süllü’ye danışmanlık yaptığını söyledi.

Coşkun, danışmanlık yaparken aynı zamanda haber amaçlı olarak, dosyada ifadesini değiştiren tanık Mürsel Küçükal ile görüşmek için evine gittiğini aktardı.

Coşkun, olay gününü sorduğunda, yere yatarak Rabia Naz’ı nasıl bulduğunu anlatan Mürsel Küçükal’ın eşinin eve gelmesi üzerine birden dışarı çıkıp, ‘gelin size orada göstereyim’ dediğini aktardı.

Eşinin “beni bekleyin” demesine rağmen Küçükal’ın beklemediğini, bunun üzerine evden çıktığını belirten Coşkun, Küçükal çok hızlı yürüdüğü için peşinden koştuğunu ifade etti.

Küçükal’ın aynı evdeki gibi yerde sürünerek olayı aktardığını belirten Coşkun, buradan Rabia Naz’ın ilk sesini duyduğu çeşmenin oraya gittiklerini, dönüş yolunda Küçükal’ın eşinin de yanlarına geldiğini söyledi.

Bu sırada çekim yapan Kazım Kızıl’la birlikte Şaban Vatan’la karşılaştıklarını, Vatan’ın Küçükal’a “Sen ifadeni neden değiştirdin?” diye sorduğunu ve ikilinin konuşmaya başladığını ifade eden Coşkun, bu andan itibaren taraflara herhangi bir soru sormadığını vurguladı. Coşkun bu süre boyunca ses kaydı almaya devam ettiğini, kayıt dinlendiğinde konunun daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Kaldıkları öğretmenevinde ve araçlarında da arama!

Canan Coşkun’un ifadesinin alınması gece geç saatlerde tamamlandı. Coşkun’un ardından Kazım Kızıl’ın ifadesinin alınmasına başlandı. Bu sırada iki gazetecinin kaldığı Öğretmen Evi’nde ve araçlarında da arama yapıldı. Baba Şaban Vatan da sabah saatlerinde polisler tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Canan Coşkun’a “şantaj, tehdit…” suçlaması

Bu sabah ifadesi alınan Coşkun’a soruşturmada tanık olarak ifade veren Mürsel Küçükal ile yaptığı görüşmeler soruldu. Coşkun’a “şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi.

Canan Coşkun Eynesil Polis Merkezi Amirliğindeki sorgusunda, ilçeye Meclis komisyonunda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile ortak bir çalışma sebebiyle, daha önceden olayla ilgili haberler hazırladığından Süllü’ye mesleğiyle ilgili danışmanlık vermek üzere orada bulunduğunu söyledi. Belgeselci Kazım Kızıl ile ekip olarak çalıştıklarını, Kızıl’ın da orada görüntü çekmek üzere bulunduğunu ifade etti.

Kızıl’ın çekim yaptığını belirten Coşkun, olay günü Kazım Kızıl veya Şaban Vatan’la bir görüşmesinin de olmadığını ifade etti.

DİSK Basın-İş’ten tepki

Gözaltılara DİSK Basın-İş’ten de tepki geldi.

Yapılan açıklamada, “Meslektaşlarımız gazetecilik görevleri nedeniyle Eynesil’de bulunuyordu ve bu görevi yerine getirirken gözaltına alındılar. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gazetecilik suç değildir!” denildi.

Etiketler
Rabia Naz Vatan Giresun Gözaltı Hakaret