Protesto edilen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin toplantıdan kaçtı

CHP milletvekilleri, RTÜK bütçesinin görüşüleceği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı esnasında RTÜK'ün uygulamalarını protesto etti.

CHP milletvekilleri, RTÜK bütçesinin görüşüleceği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı esnasında RTÜK'ün uygulamalarını protesto etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda protesto edilince toplantıyı terk etti.

Protesto edilen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin toplantıdan kaçtı - Resim : 1

CHP’li milletvekilleri, RTÜK bütçesinin görüşüleceği Plan ve Bütçe Komisyonunda “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bütçesinin görüşmeleri başladı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) komisyon üyeleri, görüşmeler sırasında “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in sunumu sırasında ise tartışma çıktı. CHP’liler, Şahin’in istifasını isteyerek komisyonda olmasına sert tepki gösterdi. Bunun üzerine Komisyon toplantısına ara verildi.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, CHP’nin RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğini düşürmüş, gerekçe olarak ise Bildirici'nin "ortaya koyduğu eylem ve söylemler" gösterilmişti. Bildirici, son 3,5 ayda RTÜK'ün aldığı kararlara karşı genellikle muhalif bir tutum sergilerken, son olarak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulları üyesi olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Evrensel

Etiketler
Faruk Bildirici Ebubekir Şahin RTÜK Uygulama