Hilal Kaplan, Trump'a ne sordu? Trump'ı övdü ama...

Erdoğan ve Trump'ın gerçekleştirdiği basın toplantısında Sabah yazarı Hilal Kaplan'a sorduğu soruya Trump'ın 'Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz? Türk hükümeti için çalışmıyor musunuz?' yanıtı çok konuşulmuştu.Peki Kaplan Trump'a ne sormuştu?

Erdoğan ve Trump'ın gerçekleştirdiği basın toplantısında yandaş Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın sorduğu soruya Trump'ın 'Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz? Türk hükümeti için çalışmıyor musunuz?' yanıtı toplatıya damga vurdu.

TRUMP'I ÖVDÜ AMA KAR ETMEDİ

Hilal Kaplan sorusundan önce Obama'yı eleştirerek Trump'ı övüyor.

Sorusuna 'Obaman'ın kusurlu dış politikasını devraldınız. Bu kusurlardan biri ABD'ye terörist gruplarla ortaklık ettirmekti. PKK ve Suriye'de YPG.Siz bunun ABD-Türkiye ilişkilerine verdiği hasarı düzeltmeye çalışıyorsunuz.' diye başlayan Kaplan şöyle devam ediyor:

Ancak siz aynı zaman YPG'nin lideri Mazlum Kobani'yi Beyaz Saray'a davet ettiniz. Ve bu kişi Türkiye'de en az 18 terörist saldırıdan sorumlu. Bu saldırılar 184 asker ve 48 sivilin ölümüne neden oldu. Bugünkü toplantıdan sonra hala onu çağırmayı düşünüyormusunuz?

Sorusunun ardından Hilal Kaplan, Trump'ın cevabından önce yorumunu ekliyor: Böyle bir şey Türkiye toplumu için gücendirici ve kırıcı olur.

Etiketler
Ordu Hilal Kaplan