Yandaş gazetenin yazarından skandal 'İngiliz işgali' savunması

Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ekinci, Vahdettin’in İstanbul’un temsili anahtarını İngiliz işgalcilere vermesini savundu.

Yandaş gazetenin yazarından skandal 'İngiliz işgali' savunması

İslamcı cenahtaki Osmanlı ve saltanat hayranlığının ne derece akıl almaz boyutları olabildiğine ilişkin sosyal medyada yaşanan bir diyalog görenleri şaşkına uğrattı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, sosyal medya hesabından son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in cenazesine ait bir fotoğraf paylaştı.

Paylaşım üzerine Ekinci’ye takipçilerinden birisi ise “Hani şu ingilizlere verdiği, İstanbul’un anahtarını gönderelim mi kabrine…” diye sordu.

Prof. Dr. Ekinci’nin buna yanıtı ise “Istanbul’u alan dedesiydi. Istediğine verir. Keyfinin kahyası mısınız?” şeklinde oldu.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinde köşe yazarı olan Prof. Dr. Ekinci, daha öncesinde de “Erdoğan’ın dedeleri hırsız” mesajını paylaşan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in tezlerine destek çıkan mesajlar paylaşmıştı.

Yandaş gazetenin yazarından skandal 'İngiliz işgali' savunması - Resim : 1

Etiketler
Türkiye