RTÜK şimdi de dondurmaya taktı: 'Genel ahlak sınırlarını aşan...'

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, "Özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor. Düzenlemeler yapacağız" dedi.

RTÜK şimdi de dondurmaya taktı: 'Genel ahlak sınırlarını aşan...'

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, reklam içeriklerinde bazı düzenlemelere gidileceğini söyledi. Ellialtı, dondurma reklamlarının içinde 'sıkıntılı' hususlar olduğunu öne sürerek "Özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor. Bunlarda da bir düzenlemeye giderek birtakım ortak çalışmalarla bunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Ellialtı TBMM Dilekçe Komisyonu Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda sunum yaptı.

Ellialtı buradaki sunumda dondurma reklamlarının içeriğiyle ilgili olarak düzenlemeye gidileceğini şu sözlerle anlattı: "“Daha önce asitli içecekler ve dondurma reklamları içerisinde kesmiştik. Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz. Son olarak, biz dondurma reklamlarıyla ilgili birkaç hafta içerisinde, çünkü nisan ve mayıs ayında yayınlanmaya başlayacak ama yayınlandıktan sonra bizim ceza vermemizin de çok büyük bir etkisi olmuyor. O reklamlar çekilmeden biz kendileriyle görüşüyoruz, toplantı yapacağız. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor."

Etiketler
RTÜK