Yeniçağ'dan CHP'de tartışma çıkaran kitap 'Kahramanın Yolculuğu' karikatürü

Yeniçağ Gazetesi'nden Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın yerel seçim sürecini yazdığı, "Kahramanın Yolculuğu kitabı sonrası CHP'de başlayan tartışmayla ilgili çarpıcı karikatür.

Yeniçağ'dan CHP'de tartışma çıkaran kitap 'Kahramanın Yolculuğu' karikatürü

Yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen haberlerle bilinen Yeniçağ gazetesinde yer alan İmamoğlu karikatürü dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın yerel seçim sürecini yazdığı, "Kahramanın Yolculuğu: Yeni Nesil Siyasetin Zaferi" adlı kitabı CHP içerisinde tartışma yarattı.

KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kahramanın Yolculuğu” adlı kitap için, “Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

"İNSAN KENDİNE KAHRAMAN DEMEMELİ"

İmamoğlu ise yaptığı açıklamada, “Herkesin bir bakışı olacaktır. Ama kitabın şu noktasına bir şerh koyuyorum o da şu; Her ne kadar kendisi beni kahraman diye tanımlasa da ben kendimi kahraman diye tanımlamıyorum. Çünkü insan kendine kahraman dememeli, kahraman olmak büyük sorumluluk ister, zaman ister olgunluk ister. Ben sadece bir başlangıca imza atmış. Daha büyük bir imza atmak isteyen hizmet etmek isteyen bir belediye başkanıyım” demişti.

YENİÇAĞ'IN KARİKATÜRÜ

İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ’ın bugünkü manşetinde ise CHP içerisindeki kitap tartışması dikkat çeken bir karikatürle anlatıldı.

Emre Ulaş’ın “Cilalı Taş Devri” köşesinde çizdiği karikatürde, resmedilen İmamoğlu’nun kitabı ayağına düşürdüğü ardından koltuk değneğiyle yoluna devam ettiği görüldü.

Etiketler
Kahramanın Yolculuğu kitabı tartışması Yerel Seçim Ekrem İmamoğlu Necati Özkan