TGS'den Hürriyet'e: 45 üyemizin işten çıkarılması bir saldırıdır

'45 üyemizin işten çıkarılması sendikamıza ve gazetecilerin sendikal haklarına yönelik bir saldırıdır.'

TGS'den Hürriyet'e: 45 üyemizin işten çıkarılması bir saldırıdır

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Demirören Grubu'nun isten çıkardığı 45 üyesi için Şişli'de bulunan TGS Akademi ofisinde basın toplantısı düzenledi.

İşten çıkarılan Hürriyet çalışanlarının yani sıra çok sayıda meslektaşı açıklamaya destek verdi.

Toplantıda açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, sendikalı olmanın bir hak olduğuna dikkat çekerek “Ancak Hürriyet Gazetesi yönetimi aralarında hayatlarının yarısını Hürriyet'te geçirmiş sendikalı 45 arkadaşımızı işten çıkardı. Hız kazanan sendikalaşma çalışmamızda tam da sona yaklaşmışken 45 üyemizin işten çıkarılması sendikamıza ve gazetecilerin sendikal haklarına yönelik bir saldırıdır” dedi.

‘ORMAN KANUNLARI SONA ERECEK’

İşten çıkarmaların evlere gönderilen tebligatlar ile yapıldığı ifade eden Durmuş, “Askerde ki ve doğum iznindeki üyelerimiz dahi toplu çıkarmanın kapsamına alındı. Bizim mücadelemiz, annesinin işten çıkarıldığı gün dünyaya gelen bebeğin daha iyi bir gelecek yaşaması içindir” diye konuştu. İşten çıkarılanlar arasında TGS Genel Eğitim Sekreteri ve İstanbul Şube Başkanının da olduğunu belirten Durmuş, “İşten atılan arkadaşlarımızın işe geri dönüşleri de dahil olmak üzere tüm haklarını alabilmeleri için sendikamız tüm gücünü ortaya koyacaktır. Medya sektöründeki orman kanunları sona erecek, sendikalı, toplu iş sözleşmeli, bir çalışma düzenini Türkiye Gazeteciler Sendikası kuracaktır” diye konuştu.

‘HÜRRİYET’TE SENDİKA OLACAK’

Hürriyet gazetesinden işten çıkarılan Şebnem Turhan, işten çıkarılan Hürriyet çalışanları adına kısa bir konuşma yaptı. Ekonomi muhabirliği ve editörlüğü yaptığını belirten Turhan, “2000’den beri birçok ekonomik krize şahit oldum. İşten atılan arkadaşlarımızı uğurladık en son sıra bize geldi” ifadelerini kullandı. 2018 ekonomik krizinin kendilerini de etkilediğini söyleyen Turhan, “2019 yılında düzgün bir zam almayı umut ederek bekledik. Enflasyon çift haneli rakamlarda açıklandı ama biz uzun zaman bekledikten sonra tek haneli bir maaş zammı aldık” diye belirtti. Bu süreçte tek başına hiç bir şey yapılamayacağını anladıklarını belirten Turhan, “Sendikal örgütlenme ve sendika mücadelesine uzak biri değildim. Ekonomi muhabirliği bunu da kapsar. Sendikalı olduk çünkü toplu sözleşme yapmak istiyorduk. Sendikal örgütlülüğümüzde çok güzel bir yere gelmiştik ama 30 Ekim’de evimize gelen bir tebligat ile işten atıldık. Ama ben umudumu yitirmiyorum Hürriyet’te sendika olacak” diye konuştu.

Etiketler
Hürriyet Saldırı Sendika