Mehmet Altan: Kendi yaşadıklarımızı şimdi Ahmet Altan üzerinden yaşıyorum

Mehmet Altan, hakkında tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi önünde açıklamalarda bulundu.

Mehmet Altan: Kendi yaşadıklarımızı şimdi Ahmet Altan üzerinden yaşıyorum

Gazeteci Ahmet Altan, gazeteci Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar duruşması görüldü.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen duruşmada karar açıklandı. Ahmet Altan'ı “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.

Nazlı Ilıcak'a “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan'ın beraatine hükmedildi.

Mehmet Altan, tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi önünde T24’ten Elif Akgül'e yaptığı açıklamada “İnsanların özgürlüklerine kavuşması son derece mutlu eden bir gelişme. Özellikle kardeşiniz, özgürlüğe bu kadar uzun süreden sonra kavuşuyorsa bu insanı mutlu eden bir gelişme. Ahmet Altan'a verilen bu cezanın düzeleceğini, hukukun yerini bulacağını, adaletin tecelli edeceğini düşünüyorum. Çünkü düşünce suçu gelişmiş bir ülkede olamaz. Hukuk devletinde olamaz. 2018 Haziran’ında beni bırakmışlardı. Kendi yaşadıklarımızı şimdi Ahmet Altan üzerinden yaşıyorum” dedi.

Etiketler
Ahmet Altan Cezaevi Silivri Tahliye Mehmet Altan