Emre İper: Bunu söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama...

Kandıra Cezaevi'nden önceki gün tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Emre İper, Cumhuriyet Gazetesi davası hakkında açıklamalarda bulund.

Emre İper: Bunu söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama...

Yargı reformu paketinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Kandıra Cezaevi’nden önceki gün tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper özgürlüğünün ilk gününü çocukları ve eşiyle geçirdi.

Tahliyesinin ardından eve ulaştığında bir çocuğunun bacağına, diğer çocuğunun ise boynuna sarıldığını belirten İper, içeride Eren Erdem gibi daha çok kişi varken, “Bunu söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama insan çıkınca yine de mutlu oluyor” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Seyhan Avşar'ın haberine göre; Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Cumhuriyet Gazetesi davasında verilen mahkûmiyet kararlarını bozması ve beraat kararı vermesi üzerine gazetemiz eski çalışanlarının cezaevinden tahliye olmasının ardından dosya kapsamında tahliye edilmeyen tek isim Emre İper’di.

Emre İper, “Bu hukuk düzeninde duyguya yer yok. Yargıtay’ın benimle ilgili verdiği karar doğruydu. Benim dosyamla ilgili karar vermeleri olanaksızdı. Yapacak bir şey yoktu. Dik durmak gerekiyordu. Bizler basın özgürlüğü davasından içeri girdik” dedi.

‘Adalet çok geç geliyor’

Yeni yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edilmeyi beklediğini belirten İper, “Açık cezaevindeki şartlar çok farklı. İstediğiniz zaman gündemi yakından takip edemiyorsunuz. Onun için de hep hükmünüzün son gününü düşünmek zorundasınız” diye konuştu.

“Bizim davamızdan daha acı veren davalar var” diyen İper, “Bu ülkede adalet çok geç geliyor. Çorlu tren katliamı davası, Şule Çet davası, Şule İdil Dere davası gibi... Birinci derece mahkemeler hem deneyimsiz, hem de yetersiz. Nice gönlü yaralı anneler, babalar, eşler var” ifadelerini kullandı.

Açık cezaevinde geçirdiği sürecin zorluklarına da değinen İper, “Açık cezaevinin şartları gerçekten çok zor. İçerde infaz paketini bekleyen çok sayıda insan var. Geç kalındıkça içerdeki huzursuzluk artıyor” dedi.

Çocuklarına, ailesine kavuştuğu için son derece mutlu olduğunu aktaran İper, “Cezaevinden eve dönerken bayağı bir trafik vardı. Ancak sevdikleriniz yanınızdayken mesafe kısa geliyor. Eve varınca bir çocuğum bacağıma, diğeri boynuma sarıldı. İçeride Eren Erdem gibi daha çok kişi varken, bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama insan çıkınca yine de mutlu oluyor” dedi.

Etiketler
Kandıra Cezaevi Cumhuriyet Gazetesi