TKP'nin gazetesi 'Boyun Eğme' hakkında toplatma kararı

İzmir'de TKP'lilerin dağıttığı için gözaltına alındığı Boyun Eğme gazetesinin 190. sayısı hakkında toplatma kararı verildi.

TKP'nin gazetesi 'Boyun Eğme' hakkında toplatma kararı

Geçtiğimiz hafta sonu, İzmir'de Boyun Eğme gazetesi satışı yapan TKP üyeleri “Bağımsızlık ve kardeşlik için” manşeti ve “Suriye'den Elinizi Çekin!” yazılı fotoğraf gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltında bir gün tutulan TKP üyeleri ertesi gün serbest bırakılmıştı.

Bugün ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı TKP'nin Boyun Eğme gazetesinin 190. sayısının tüm Türkiye'de toplatılacağı kararı alındı.

TKP'den Boyun Eğme Gazetesi'nin toplatılma kararına şu açıklama ile tepki gösterildi:

"Toplatma kararının gerekçesi hafta sonu yapılan gözaltı kararıyla aynı şekilde hukuksuzdur.

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçu" iddiasıyla çıkan toplatma kararında gerekçe olarak “Suriye’den elinizi çekin” fotoğrafı ve “Başka ülkelerin iç işlerine müdahaleye, asker yollamaya, cihatçı çeteleri beslemeye, desteklemeye, ABD ile gizli pazarlıklara, NATO’ya, emperyalist üslere hayır!” ifadeleri gösterilmektedir. "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçu" bu cümlelerle değil, bu cümleleri yasaklamakla işlenmektedir.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenlerin kim olduğu ise açık ve net şekilde bilinmektedir. Daha önce de söylediğimiz gibi AKP iktidarı ABD ile birlikte Suriye'de yaşanan bu insanlık dramının asli suçlusudur. Suriye'de halka özgürlük getirme adına giriştikleri bu suç sadece Suriye'de değil tüm bölgede yıllarca giderilemeyecek bir yara açmıştır. AKP'nin, Türkiye'nin güvenliği gerekçesiyle giriştiği bu harekât kabul edilemez. Yurdumuzun güvenliğini asıl tehdit eden NATO'su, ABD'si ile emperyalist güçler ve onlarla işbirliğinde ısrar edenlerdir.

Suriye halkının barış ve huzura kavuşması ise ancak her tür emperyalist ve işgalci odağın bölgeden elini çekmesiyle mümkün olabilecektir.

Suriye'den elinizi çekin!"

TKP'nin gazetesi 'Boyun Eğme' hakkında toplatma kararı - Resim : 2

Etiketler
İzmir Gözaltı TKP