Gazeteci Fatih Polat’ın duruşması ertelendi

Gazeteci Fatih Polat'ın cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi.

Gazeteci Fatih Polat’ın duruşması ertelendi

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın bir köşe yazısı nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Dava 14 Kasım 2019'a ertelendi.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Fatih Polat, avukatları Devrim Avcı, Gamze Gökoğlu ve TGS Avukatı Ülkü Şahin bulundu. Duruşma izleyicilerin salona alınması ile başladı.

Bir önceki duruşmada mahkeme, yazının kaynağı olan site ve gazeteci hakkında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) bilgi alınmasına karar vermişti. TGS ve TGC'nin konu hakkındaki görüşleri mahkemeye sunuldu ve dosyaya eklendi.

Polat'ın avukatı Devrim Avcı yazılı savunma iç ek süre talep etti. Polat ise, “Eski savunmalarımı tekrar ediyorum. Bir sonraki celsede ayrıntılı savunma yapacağım” dedi.

Fatih Polat ve avukatının savunma için süre talebini kabul eden hâkim, davanın bir sonraki duruşmasının 14 Kasım 2019 günü saat 9:30’da görülmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, 28 Mayıs 2017 tarihinde Evrensel'de yayımlanan “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” başlıklı köşe yazısı nedeniyle yargılanıyor.

Polat, Gazeteci Craig Shaw’in, ‘The Black Sea’ sitesinde 26 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan ve “Malta Files, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi ile Sıtkı Ayan ve Azeri İş Adamı Mübariz Mansimov arasındaki milyon dolarlık petrol tankeri ortaklığını ortaya çıkarıyor” ifadelerine yer verilen “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberini, 28 Mayıs 2017 tarihli köşe yazısında aynen yayımlamış ve “Erdoğan, ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” diye sormuştu.

Bu yazı nedeniyle Polat hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: Evrensel

Etiketler
Hakaret