Bir günde 5 gazeteci davası

Yeni adli yılın açılmasıyla birlikte adliye ‘mesaisine’ devam eden 5 gazeteci hakim karşısına çıktı. 1 gazeteciye ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Bir günde 5 gazeteci davası

Yeni adli yılın açılmasıyla birlikte gazetecilere yönelik davalar da görülmeye başlandı. Die Welt muhabiri Deniz Yücel, Ahmet Altan, Arif Aslan ve Selman Keleş’in davaları ertelenirken, foto muhabiri Çağdaş Erdoğan’a ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Birgün gazetesinin haberine göre Deniz Yücel’in 2019’da yaptığı sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Yücel’in avukatı Veysel Ok müvekkilinin Almanya’da yaşadığını söyledi. Ok, Yücel’in adresini mahkemeye sunacaklarını elirtti ve heyet davayı 11 Haziran 2020 tarihine erteledi.

Çağdaş Erdoğan’ın ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı, Erdoğan’ın örgüt propagandası yapmak’ suçundan ise cezalandırılmasını talep etti. Erdoğan’ın Avukatı Veysel Ok müvekkilinin haber yapma hakkını kullandığını söyledi. Mahkeme heyeti Erdoğan’ın 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

SEGBİS ARIZALANDI

Ahmet Altan’ın 2009 tarihli bir yazısı nedeniyle ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ ve ‘soruşturmanın gizliliğini ihlâl’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Altan, SEGBİS arıza nedeniyle duruşmaya bağlanamadı. Mahkeme heyeti, eksik olan dosya nedeniyle davayı 12 Kasım’da görülmesini kararlaştırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi binası çevresinde çekim yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler Arif Aslan ve Selman Keleş’in tutuksuz yargılandığı davanın 6. duruşması da dün görüldü. Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanan gazeteci Arif Aslan, avukatı Cahit Durmaz ile katıldı. Durmaz, müvekkilinin yaptığı gazetecilik işinin bir kamu hizmeti olduğunu belirtti. Durmaz ayrıca dosyada tutuksuz yargılanan gazeteci Selman Keleş’in yurt dışında yaşadığı için duruşmalara katılamadığından, dosyasının ayrılmasını talep etti.

Heyet, Keleş’in dosyasının ayrılmasını değerlendirileceğini açıkladı. Dava 16 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

Etiketler
Hapis cezası Mesai