TYS’den Ayşegül Tözeren ve Aydın İleri'ye destek

Türkiye Yazarlar Sendikası sürgün edilen Kütüphaneci-Yazar Aydın İleri ile gözaltına alınan Edebiyatçı Ayşegül Tözeren için destek mesajı yayımladı.

TYS’den Ayşegül Tözeren ve Aydın İleri'ye destek

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), gözaltına alınan Edebiyat Eleştirmeni Ayşegül Tözeren ve AKP'li Bergama Belediyesi tarafından "Her şey çok güzel olacak" dediği için sürgün edilen Kütüphaneci-Yazar Aydın İleri’ye destek açıklaması yayımladı.

Antidemokratik müdahalelerin bireylerin siyasi tercihlerinden ötürü şiddete ve haksızlığa uğramalarına yol açtığı vurgulanan açıklamada “Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri 'Her şey çok güzel olacak' dediği için AKP'li Bergama Belediyesi tarafından sürgün edildiği yerde darp edildi. İşte; kalemini, sadece ülke edebiyatının daha nitelikli, daha insani, daha estetik, daha güzel bir edebiyat olması için kullanan eleştirmen Ayşegül Tözeren'in ‘ihbar’ var denilerek gözaltına alınması... Suçuysa ülkenin mahkûm edildiği gericiliğe, dinci karanlığa karşı hem bir aydın hem de bir kadın olarak sorumluluğunu yerine getirme çabası” denildi.

Ülkeyi yöneten antidemokratik koalisyonun ortaklarının yalanlarına teslim olmayacaklarını belirtilen açıklamada “Ne yaparlarsa yapsınlar topluma gerçekleri anlatmaya çalışacak insanlar, vicdanlar susturulamayacaktır. Kalemlerimizle biz buradayız...” ifadelerine yer verildi.

Etiketler
Aydın Gözaltı Sendika Türkiye