Nuray Mert, Independent Türkçe’den ayrıldığını duyurdu

İngiltere merkezli The Independent Gazetesi’nin Suudi sermayesi ile Türkçe dilinde yayın yapan internet sitesi Independent Türkçe’de sürpriz bir ayrılık gerçekleşti.

Nuray Mert, Independent Türkçe’den ayrıldığını duyurdu

İngiltere merkezli The Independent Gazetesi’nin Suudi sermayesi ile Türkçe dilinde yayın yapan internet sitesi Independent Türkçe’de sürpriz bir ayrılık gerçekleşti.

Köşe yazarı ve akademisyen Nuray Mert de bugün Independent Türkçe ile yollarını ayırdı. Mert ayrılığına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Bugünkü yazısında "Bana müsaade" diyen Mert şunları yazdı:

"Geçirdiğim ciddi sağlık sorunu nedeniyle yazı yazamaz oldum, çok şükür zor zaman geçti (kuşkusuz şifa Allah’tandır), ama tedavi sürecim boyunca da yazabileceğimi sanmıyorum. Bu konuda bir açıklama yapmak istedim, zira Independent Türkçe ile bir sorunum olduğunun düşünülmesini istemem.

Cumhuriyet gazetesinde yazılarıma son verildikten sonra, liberal, demokrat, sol, muhalif iddialı internet siteleri görüşlerimi ifade edebilmem için imkan tanımadı, hatta birinin yöneticisi bir karşılaşmada Cumhuriyet’ten atılmamın ne kadar haklı olduğuna beni tatlı tatlı iknaya kalktı. Niyetinin kötü olmadığını biliyorum, ama hal işte bu hal!

Cumhuriyet gazetesinde sonradan kendileri de Kemalist kesim tarafından tasfiye edilen demokrat sol kesimlerin de içinde olduğu, büyük bir dışlanma tavrına maruz kaldım.

Böyle bir ortamda, kendisi ile siyasi görüşlerimiz çok farklı olan, ama bana görüşlerimi ifade etme imkanı veren Nevzat Çiçek’in yazma teklifi bu açıdan benim için çok önemlidir, bu vesile ile tekrar ifade etmek isterim.

Yazmaya ne zaman başlarım bilemiyorum, zaten yazdıklarına çok büyük anlamlar yükleyen biri değilim, nihayetinde “Diller bitecekler, ilim ise iptal olunacaktır”. (Yeni Ahit, I. Korintoslulara, Bab13)"

5 İSİMLE YOLLAR AYRILMIŞTI

Bu yıl içinde Nevzat Çiçek yönetiminde büyük bir beklenti oluşturarak piyasaya giren sitede daha önce kemik kadrodan 5 isimle yollar ayrılmıştı.

Ekonomik küçülme adı altında yapılan hamle ile Haber Müdürü İnan Demirel, Şef Editör Bengü Şap, Editör Pınar Hortoğlu ve muhabirler Saime Toktaş ile Ali Dağlar’ın görevlerine son verilmişti.

Etiketler
İngiltere Inter