TGC’den Turgut Fethi Erden için baş sağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Turgut Fethi Erden’in ardından bir baş sağlığı mesajı yayınladı

TGC’den Turgut Fethi Erden için baş sağlığı mesajı


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 94 yaşındaki kıdemli üyesi Turgut Fethi Erden 18 Temmuz 2019 Perşembe günü Kocaeli’de hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Turgut Fethi Erden’in ardından bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu görüşler yer aldı:
“Cemiyetimizin kıdemli üyelerinden Turgut Fethi Erden’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Gazetecilik mesleğine ve yayıncılık dünyasına uzun yıllar başarıyla hizmet eden, yayınlanmış birçok kitabı bulunan Turgut Fethi Erden’i hiç unutmayacağız. Ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz.”

Turgut Fethi Erden’in cenazesi 19 Temmuz 2019 Cuma günü Karamürsel'deki Kayacık Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından İstanbul’daki Yeni Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TURGUT FETHİ ERDEN KİMDİR?

1925 Amasya doğumlu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ait, ilk belge niteliğindeki Amasya tamimini tüm dünyaya muharebe cihazı (Maniple) ile geçen telgraf memuru Abdurrahman Rahmi’nin oğlu. Babası Amasya Saraydüzü kışlasında, Atatürk’ün özel telgrafçısıydı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1945 yılında Tasvir-i Efkar’da gazeteciliğe başladı. Türkiye Ticaret Postası, Tan, Akın, Siyaset, Yeniçağ, Ankara Telgraf ve Akşam gibi dönemin birçok gazetesinde yazı işleri müdürü, köşe yazarı ve baş yazar olarak çalıştı. TGC’ye 1965 yılında üye oldu. Fer Yayınlarını kurdu. Birçok kitap yazdı. Resimle de ilgilenen Turgut Fethi Erden iki büyük sergi açtı. 1997 Yılında Burhan Felek Gazetecilik ödülü aldı. Vatandaşın Beyaz Kitabı (1952), Bir şey Sandım (1962), Beğenmiyorum Bu Düzeni (1970), Büyük Bayram (1973), Hep Senin Yüzünden (1970), Ayçiçekleri Dane Dökerken (1985), Makine Başında (1989), Bu nasıl İnsanlık? (1981), Alaturka Demokrasi (1992) Ben Neyim? (1999) , Siyasi Sabıkalılar (2001), Oluşum (2006) Türbanlı Duygular (2009), Adın Ne Senin ? (2014) gibi birçok yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Etiketler
Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti