Savcıdan gazeteciye tuhaf soru: Bu haberi neden yaptın!

Halksesi gazetesinden Mete Çağdaş, “Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” pankartını haberleştirdiği için ifade verdi.

Savcıdan gazeteciye tuhaf soru: Bu haberi neden yaptın!

Sinop’ta plaja asılan ve Suriyelileri hedef alan, “Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” pankartını haberleştiren Halksesi gazetesinden Mete Çağdaş, söz konusu haber yüzünden bilgi alma amaçlı ifadeye çağrıldı.

Odatv’ye konuşan Mete Çağdaş, ifadesini alan emniyet mensuplarının kendisine “bu haberi neden ve nasıl yaptın” sorusunu yönelttiğini belirtti.

“DEMEK Kİ HABER YAPARKEN SAVCILIĞA SORACAĞIZ”

Emniyetteki ifadesi sırasında kendisine yöneltilen “bu haberi neden ve nasıl yaptın” sorusuna çok şaşırdığını söyleyen Meten Çağdaş, “1983 yılından beri gazetecilik yapıyorum başıma böyle bir şey gelmedi. Demek ki Türkiye’de nasıl başlık atılacağını ve haber yapılacağını savcılığa soracağız” şeklinde konuştu.

İşte Mete Çağdaş’ın emniyette verdiği ifade:

Savcıdan gazeteciye tuhaf soru: Bu haberi neden yaptın! - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Sinop Kaleyazısı’nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde, Suriyelileri hedef alarak, “vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” ve “Türk ırkı varolsun”ifadelerinin yer aldığı pankart asılmıştı. Pankartta, ifadenin Arapçasına da yer verilmişti.

Etiketler
Savcı