CHP'li Ahmet Kaya'dan Fatih Altaylı'ya 'özür dile' çağrısı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın Habertürk'te Trabzonspor efsanesi Cemil Usta ile ilgili söylediği sözlere CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan tepki.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın Habertürk'te Trabzonspor efsanesi Cemil Usta ile ilgili söylediği sözlere CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan tepki.

Fatih Altaylı, Trabzonspor efsanesi ile ilgili "Cemil Usta Sezonu' dediler ya okudum, şaşırdım, yıllar önce Diyarbakır'a gittiğimde kaburga yediğim Cemil Usta diye bir yer vardı" demişti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın Meclis Genel Kurulu'nda Fatih Altaylı'ya tepki gösterdiği konuşma şöyle:

"2019-2020 futbol sezonuna Trabzonspor'umuzun efsane kaptanı Cemil Usta'nın isminin verilmesinden büyük bir onur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Ayrıca dün bir spor programında Gazeteci Fatih Altaylı "'Cemil Usta Sezonu' dediler ya okudum, şaşırdım, yıllar önce Diyarbakır'a gittiğimde kaburga yediğim Cemil Usta diye bir yer vardı." sözleriyle yeni sezona Cemil Usta isminin verilmesiyle âdeta alay etmiş, Trabzonspor'umuza ve camiamıza saygısızlık yapmıştır.

Cemil Usta yani namıdiğer Dozer Cemil beyefendiliği, dürüstlüğü ve sorumluluk anlayışıyla futbolseverlerin saygısını kazanmış örnek bir futbolcudur. Trabzonspor'umuzun Türk futbolunda gerçekleştirdiği Anadolu devriminin başkahramanlarından olan Cemil Usta "Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, para için kulübümü terk edip başka kaptanların arkasında sahaya çıkmak bana yakışmaz." sözleriyle hafızalara kazınmıştır.

Dozer Cemil'i tanımayanlar eksiği kendilerinde aramalıdırlar. Sayın Altaylı'yı Trabzonspor camiamızdan özür dilemeye davet ediyorum."

Etiketler
Trabzon Ağrı Ahmet Kaya Fatih Altaylı