Serdar Ortaç'ın 'LGBT' yanıtı sosyal medyayı salladı

Serdar Ortaç'ın LGBT+ bireyler hakkındaki yorumu sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Bazı kullanıcılar Ortaç'a destek verirken, bazı kullanıcılar ise sanatçının kıyaslamasını yanlış buldu.

Haber Global kanalında bu hafta Buket Aydın'ın sunduğu "Buket Aydın ile Koltuk" isimli programda ünlü şarkıcı Serdar Ortaç konuk oldu. Bir birinden çarpıcı açıklamalar yapan Ortaç'ın en çok konuşulan yorumu ise LGBT+ bireyler hakkında söyledikleri oldu.

Programda Ortaç'ın "LGBT+ ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıt tepkilere neden oldu.

"Benim binlerce LGBT'li arkadaşım var. LGBT'liler, orasını burasını açıp Taksim'de yürümemeli." diyen Serdar Ortaç, şunları söyledi;

''Bir apartmanda kapı komşususun diyelim. Sen 12 numaradasın, 13 numarada da komşun var. 12 numarada alem yapıp şarkı söylerken, 13 numara kapıyı çalar der ki 'Sessiz olun lütfen, uyumak istiyorum'. Bu bir ahlak ve görgü kuralıdır. Komşunu rahatsız edemezsin ama birlikte yaşarsın. Lezbiyenler bir dairede, gaylar bir dairede, Türk aile yapısını savunan eski Osmanlı'dan kalma Fatma abla başka bir daire oturuyor diyelim. Fatma abla, kapıyı açıp lezbiyen kişiye selam vermek zorunda değil. Lezbiyen kişi de Fatma ablaya selam vermek zorunda değil. Öyle bir mecburiyeti yok. Ama lezbiyen kişi, Fatma ablayı rahatsız etmeyecek. Fatma abla da radyonun sesini sonuna kadar açıp lezbiyen kişiye çile çektirmeyecek.''

LGBT'li bireylerin sokaktaki yaşantısından örnekler veren Ortaç, ''Bu örneği sokak yaşantısına yayalım.. Sokakta neler yapılabilirse onları da yapmayacak kimse. Birbirlerini rahatsız etmeden yaşayacaklar, bu kadar basit. Bin tane gay arkadaşım var. Bana 30 sene gay deyip durdular. Lezbiyenler orasını burasını açıp Taksim'de yürümeyecek. 20 yaşımdayken 'Yürü be koçum, ne güzel eğleniyoruz. Aç oranı buranı.' derdim. O onu yapmayacak. Fatma abla da 'Sen erkek adamsın neden topuklu ayakkabı giyiyorsun?' demeyecek, karışmayacak. Fatma abla da bunu kabul edecek. Böyle yaşanacak, çaresi yok. Orasını burasını açan normal açsın. Mini etek, abiye kadının özelliğidir. Giyip gözümüzü şenlendirecek. Ama gözümüz nefsimize yenik düşürmesin bizi.'' dedi.

Etiketler
Serdar Ortaç