Saraybosna Film Festivali'nde Onur Ödülü, Michel Franco'ya verilecek

Bosna Hersek'te 14-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 26. Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü Meksikalı yönetmen, yapımcı ve senarist Michel Franco'ya verilecek.

Saraybosna Film Festivali'nde Onur Ödülü, Michel Franco'ya verilecek

SFF'den yapılan yazılı açıklamada, Franco'nun ayrıca festival kapsamında yapılacak Tribute to (Anısına) programına da katılacağı belirtilirken, Meksikalı yönetmenin SFF'de daha önce juri başkanlığında da bulunduğu anımsatıldı.

SOSYAL MESAFELİ FİLM GÖSTERİMİ

Açıklamada ayrıca festivalde, bu yıl corona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde film gösterimlerinin sosyal mesafeye uygun olarak düzenleneceği ve konukların maske takmasının zorunlu olacağı bildirildi.

ÇEYREK ASIRDIR DÜZENLENİYOR

Bosna Hersek'teki savaşın (1992-1995) izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek için başlayan Saraybosna Film Festivali, çeyrek asırlık tarihi boyunca dünyaca ünlü birçok ismi ağırladı.

BİRÇOK ÜNLÜ KATILDI

Festivale bugüne kadar Robert de Niro'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten Orlando Bloom'a, Daniel Craig'den John Malkovich'e, Morgan Freeman'dan Nuri Bilge Ceylan'a kadar dünyaca ünlü çok sayıda isim katıldı.

Etiketler
Meksika Ağustos Film Film festivali