'Londra'da Macron ile tartışmaya girmediğini söyledi, İstanbul'da 'yalancısın' dediğini anlattı'

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, "Erdoğan, Londra’da Macron ile tartışmalı konulara hiç girmediğini söyledi. 2 gün sonra İstanbul’da Macron’un yüzüne karşı 'yalancısın' dediğini anlattı. Yandaş medya ne yapmak istiyor? Bunların hangisi doğru?" diye yazdı.

'Londra'da Macron ile tartışmaya girmediğini söyledi, İstanbul'da 'yalancısın' dediğini anlattı'

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, "Erdoğan’ın hangi söylediği doğru haber?" başlıklı bugünkü yazısında, NATO Liderler Zirvesi'ndeki Erdoğan-Macron görüşmesine dair çelişkili ifadeleri köşesine taşıdı.

Yılmaz, Erdoğan, "Londra’da Macron ile tartışmalı konulara hiç girmediğini söyledi. 2 gün sonra İstanbul’da Macron’un yüzüne karşı 'yalancısın' dediğini anlattı. Yandaş medya ne yapmak istiyor? Bunların hangisi doğru?" dedi.

Yılmaz'ın yazısı şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı, hatırlarsınız.


Yandaş gazetecilerden biri şöyle bir soru sormuştu:

"Macron 'NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti' demişti. Siz de kendisine ‘Önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir’ demiştiniz. Oldukça bozulmuş. Buraya geldiği gibi Trump’la görüşmesinde de Türkiye hakkında birtakım açıklamalar yaptı. S-400’ler konusunu gündeme getirdi ama Trump bile Türkiye’yi korudu, Obama’yı suçladı. Dörtlü Zirve’de Macron’un nasıl bir tavrı vardı?"

Cumhurbaşkanı bu soruyu şöyle yanıtlamıştı:

"Macron ile bu konulara hiç girmedik."

Sonra da şunu eklemişti:

"Bizim Fransa ile çok farklı bir anlaşmamız var. Fransa-İtalya-Türkiye olarak bu adımı atacağız. Ama bu hala savsaklanıyor. Bunun yanında ikinci bir anlaşmamız daha olacak. Onunla ilgili de yine hala adımı atamıyoruz. Aradaki bu tür sıkıntılar nedeniyle maalesef yürümüyor. Halbuki onların bize ihtiyacı var, bizim de onlara ihtiyacımız var. ‘Gecikiyor bu işler. Bu adımları atalım ve neticeye yürüyelim’ dedik. O da kabullendi, ‘Çalışmaları yürütelim’ dedi. Temenni ederim ki bundan sonra bu tür şeyler olmaz."


Bu sözleri yandaş medyadan çıkarma - ekleme yapmadan, aynen aktardım.

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz Cumartesi günü partisinin İstanbul Danışma Meclisi’nde de bir konuşma yaptı. Söz bir ara yine NATO zirvesine getirince de şöyle konuştu:

"Macron’un yanlışlarını yüzüne karşı söyledim. Macron’a açıkça ‘yalan söylüyorsun’ dedim. Yüzüne gerçekleri söyleyince de gülüyor adam."

Bunu da aynı yandaş gazeteden aynen aktardım.

Kafam karıştı haliyle: Macron ile bu konulara hiç girmediğini söylemesi mi doğruydu, Macron’un yüzüne karşı "yalancı" dediği mi?

Hata kimde? Bu yandaş medya ne zaman adam olacak?

Yoksa Cumhurbaşkanı, "Nasıl olsa yandaş gazeteleri kimse okumuyor" diye düşünerek, partili delegeleri biraz eğlendirmek mi istedi?

Etiketler
Londra Macron Yılmaz Erdoğan