Saki Çimen'den Çukur'a yeni şarkı 'Nefes al

Çukur Dizisi yayınlanan yeni bölümünde yayınladığı “Nefes Al” şarkısı büyük beğeni topladı!

Gerek konusuyla gerek müzikleriyle çok büyük bir hayran kitlesine ulaşan Çukur Dizisi yayınlanan yeni bölümünde yayınladığı “Nefes Al” şarkısı büyük beğeni topladı!

Sözleri dizinin senaristi Gökhan Horzum ile Saki Çimen tarafından yazılmış olan şarkının bestesi Saki Çimen tarafından yapıldı.

Hanımın Çiftliği, Kötü Yol, Dila Hanım, Mihrap Yerinde, Babam ve Ailesi gibi dizilerin müzik çalışmalarını yapan Saki Çimen’in “Nefes Al” şarkısı Çukur için yaptığı beşinci şarkı. Çukurun Dibi, Gömün Beni Çukur’a, Kâbus ve Çatapat gibi şarkıların bestesiyle izleyicilerden tam not alan Çimen, dizi ve filmlerin aranılan ismi.

Saki Çimen kimdir?

Saki Çimen, 1983 yılında İstanbul' da doğdu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü kazandı. Konservatuar eğitimi sürerken beste çalışmalarına başladı ve MARSİAS adlı müzik grubunu kurdu. Devlet Tiyatroları gençlik günleri kapsamında Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi gibi birçok sahnede ve festivallerde konserler verdi.

2002 yılından beri ünlü müzisyen Vedat SAKMAN 'ın asistanlığını ve piyanistliğini yapan Çimen; Yanlış Zaman Yolcuları (2007), Umut (2009), Teslimiyet (2010), Kaledeki Yalnızlık (2011), Sabit Kanca (2013), Aşk Ağlatır (2013), Sabit Kanca 2 (2014), Eksik (2014), Mavi Gece (2015), Yola Geldik (2016) gibi çok sayıda filmin müziklerini yaptı. 2012 yılında çekilen "Ateşin Düştüğü Yer" filmiyle Malatya ve Erzurum Film Festivallerinden "En İyi Film Müziği" ödüllerini kazanan Çimen, Derviş Zaim'in 2008 yapımı "Nokta" filmiyle de Fransa Montpellier Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivallerinden yine ’En İyi Film Müziği’’ ödüllerinin sahibi olmuştur.

Hanımın Çiftliği, Kötü Yol, Dila Hanım, Mihrap Yerinde, Babam ve Ailesi gibi dizilerin müzik çalışmalarını yapan sanatçı, Büyük Adam Küçük Aşk (Handan İpekçi), Son Cellat (Şahin GÖK), Manda Yuvası (İlyas İLBEY), Nasipse Adayız (Ercan Kesal) ve Söz Vermiştin (Baran Seyhan) filmlerinin müziklerin filmlerine de katkıda bulunmuştur. Saki Çimen, birçok kısa filme müzik yapmış ve hala kısa film projelerine bedelsiz olarak müzik yaparak destek vermektedir.

Sanat çalışmalarını ara vermeden sürdürün müzisyen, 2010 yılında Çimen’s yapım etiketi ile enstrümantal albümü ''RAST-GELE'' yi müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Sanatçı ayrıca DMC etiketi ile 2014 yılında ''Masal'' ardından da “Ay Kokusu” maxi singlelarını çıkarmıştır.