İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 14 – 19 Mayıs 2019 tarihleri arasında 4 oyun sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 14 – 19 Mayıs 2019 tarihleri arasında 4 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek olan oyunlar “Kosovalı Peer Gynt”, “Profesyonel”, “Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, “Alyoşa”

“Kosovalı Peer Gynt”, Cevahir Salon 1’de

27 Aralık 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun; 1990 - 2014 yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.

Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in dilimize çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor. Behlüldane Tor’un dekorları tasarladığı oyunun kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Türkü Deyiş Çınar’ın müziklerini bestelediği oyunun koreografisi Alparslan Karaduman’a, dramaturgisi ise Yeşim Gökçe’ye ait.

Oyunda; Erşan Utku Ölmez, Fatma Öney, Yener Sezgin, Hakan Şahin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut, Duygu Aydoğmuş ve Zekayi Metin rol alıyor.

Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü alan oyun, 19 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek - Resim : 1

“Profesyonel”, Cevahir Salon 2’de

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu “Profesyonel”, dokuz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. 2010 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü (Bülent Emin Yarar), 2010 8. Tiyatro Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu (Yetkin Dikinciler) ve Tiyatro Gazetesi 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Yılın Özel Ödülünü aldı.

“Profesyonel” oyunu 19 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek - Resim : 2

“Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, müziklerde Yıldırım Arıcı, koreografide ise Tuğçe Tuna’nın imzası var.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Oğuz Edis, Hasan Ali Yıldırım, Cengizhan Erisoylu’dan oluşan kalabalık ve genç bir kadro var.

3 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yapan “Bir Peri Masalı Radyum Kızları”; XIX. Direklerarası Seyirci Ödülleri Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü (Rafiye Genç ve Sena Başdoğan), En İyi Kostüm Tasarımı (Dilek Kaplan), 23. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı (Gökhan Yücesal), Yılın En Başarılı Işık Tasarımı (Yakup Çartık), 24. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Seçici Kurul Özel Ödülü, 3. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Seçici Kurul Özel Ödülü ve 7. Ekin Yazın Dostları Yılın En İyi Oyunu Ödülünü aldı.

Oyun, 19 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek - Resim : 3

“Alyoşa”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Hayati Çitaklar’ın yazıp Ahmet Somers’in yönettiği, Behlüldane Tor'un dekor tasarımını üstlendiği, Medina Yavuz Almaç’ın kostümlerini tasarladığı, oyunun ışık tasarımı Kerem Çetinel'e ait. Müziklerini Fırat Akarcalı'nın yaptığı oyunun dijital animasyon tasarım ve uygulamasında Şirin Dağtekin Yenen ve Erkan Cerit imzası bulunuyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Aliye Berger'in fırtınalı yaşamına bir tanıklık, yaratıcı kişiliğine bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunda karakterlere Seray Gözler, Erhan Tuna, Asuman Çakır, M.

Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Meriç Akay, Burak Çağlar ve Şebnem Bilgeer hayat veriyor.

26 Aralık 2018 tarihinde prömiyerini yapmış olan oyun, Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Seray Gözler) sahibi.

Oyun, 18 Mayıs 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 4 oyun sahnelenecek - Resim : 4

Etiketler
Tiyatro