Alya Çöğür İngiltere Kraliyet Bale Okulu’nda dans edecek

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı Bölümü'nde 6’ıncı sınıf öğrencisi olan Alya Çöğür, İngiltere Kraliyet Bale Okulu sınavını kazandı

Alya Çöğür İngiltere Kraliyet Bale Okulu’nda dans edecek

Küçük yaşlarda baleye ilgi duyan Alya, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı bale eğitimi almaya başladıktan sonra tam zamanlı bölüme devam etti. Ardından öğretmenlerinin önerisi ve desteği ile dünyanın en saygın bale okulu olan Royal Ballet School’un ön elemelerine bir ders videosu çekimi ile katıldı. Yaklaşık 300 kişilik başvurudan 15 öğrenci ön elemede başarı göstererek Londra’ya, final gününe davet edildi. Yoğun sınav aşamalarından sonra, Alya kendi yaş grubunda okulun 8. sınıfına kabul edilen tek öğrenci oldu. Daha önce herhangi bir bale ya da dans kursuna gitmeyen Alya, 4 yıllık konservatuar eğitimi ile bu başarıya ulaştı. Alya’nın bu başarıdaki en büyük artılarından bir tanesi, 4 notayı aynı anda duyabilecek müzik kulağına ve her balerinde aranan güçlü psikoloji ile disipline sahip olması gösterildi.

SPONSOR ARIYORLAR

Ancak kazanılan bu başarını taçlanması adına Alya’nın okulundan burs alabilmesi için 2 sene boyunca İngiltere’de ikamet etmesi gerekiyor. Bu 2 sene boyunca sponsor ve destek aranıyor. Birçok kurum ve kuruluşa kızına sponsor bulabilmek adına ulaşmış olan Alya’nın annesi yazdığı şu mektupla yetkililere sesleniyor: “Kızım Alya Çöğür çok zorlu bir sınavı başararak (akademik testler, yabancı dil bilgisi testi, psikolojik ve fizyolojik testler, artistik ve teknik yetenek testleri gibi) Royal Ballet School’a girmeye hak kazanmıştır. Dünyada İngiltere kraliyet bale okulunda dans edecek ilk Türk öğrenci olacaktır. Öğretmenlerinin üstün yetenekli bulduğu Alya Çoğur, İstanbul Üniversitesi devlet konservatuarı bale ana sanat dalı bölümü tam zamanlı 6'ıncı sınıf öğrencisi olarak girdiği İngiltere kraliyet bale okulu sınavını kazandı. Şimdi öğretmenleri ve aile dostları Alya'yı Kraliyet Bale Okulu'na göndermek için maddi destek kampanyası başlatıldı. Alya, Londra'daki toplumun da desteğini bekliyor.”

Etiketler
İstanbul Üniversitesi İngiltere Konser Öğrenci