'Biraz Cennet; Biraz Cehennem' Galeri Diani'de!

Galeri Diani,13 Nisan– 4 Mayıs tarihleri arasında son yılların figüratif resimde ki genç ve güçlü temsilcilerinden Feyzan Alasya’nın “Biraz Cennet; Biraz Cehennem ” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor…

'Biraz Cennet; Biraz Cehennem' Galeri Diani'de!

Feyzan Alasya “Bir sanatçı için arayışın sonsuz olduğunu, ‘Ben buyum’ demenin bu yüzden zor olduğunu ve bazen birbirini bulan bir dialog, seyredilen güzel bir film, dinlenilen güzel bir müzik ya da usta bir ressamın muhteşem tabloları bu arayışın çıkış noktası olabileceğini vurguluyor”.Yaptığı resimlerin üzerinden sorulan soruların cevapları için hem ipuçları arıyor hem de sonraki başlangıçların ateşleyicisi olabileceğini düşünüyor.

Serginin ismi olan 'Biraz Cennet Biraz Cehennem' başlığı, hayal, rüya, akıl ve ruh birlikteliği ile yaratılan sanatın tarifini verebilme çabasından çıkmış ve bu birlikteliği sağlayanın da insan olduğu açıkça Alasya’nın resimlerinde görülüyor…

Feyzan Alasya'nın ‘'Biraz Cennet Biraz Cehennem'’ sergisini, 13 NİSANCumartesi – 4 MAYIS Cumartesi tarihleri arasında Galeri Diani ‘de ziyaret edebilirsiniz.

Feyzan Alasya kimdir?

1976 İstanbul doğumlu sanatçı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği mezunu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Anasanat dalında Yüksek Lisans yapan sanatçı, yaklaşık iki buçuk sene ressam Kasım Koçak ile çalıştı.

İtalya’da Florence Academy of Art bünyesinde eski ustaların yağlıboya tekniklerini deneyimleme fırsatı da yakalayan sanatçının eserlerinde “desen” unsuru öne çıkıyor.

Galeri Diani Sanat Galerisini@galeridiani Instagram hesabından sosyal medyada takip edebilir ve tüm sergilerve yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Etiketler
sergi