Neşet Ertaş'ı anma gecesine yoğun ilgi

Bursa'da Marmara Yozgatlılar Federasyonu'nca düzenlenen Neşet Ertaş Kültür Sanat Gecesi, binlerce kişiyi buluşturdu.

Neşet Ertaş'ı anma gecesine yoğun ilgi

Müzikseverlerin türkülere eşlik ettiği geceye Eski Bakanlardan Lütfullah Kayalar, milletvekilleri, BursaBüyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Yer bulamayan Neşet Ertaş hayranları, 3,5 saat boyunca devam eden etkinlikte yere oturmak zorunda kaldı. Federasyon Başkanı Ahmet Aslan, Neşer Ertaş'ın ilhamını yoksullukla ve acı dolu hayatından aldığını hatırlatarak, "O üzüntüsünü, sevincini, sevgisini ve hasretini türkülere dökmüş, sazıyla teselli bulmuştur. O sadece iyi bir saz ve söz ustası olmanın yınısıra, kardeşliğe çağrı yapan yeri doldurulamaz bir halk ozanıdır. Bozkır'ın Tezenesi bundan 6 yıl önce susmuş olsa da o tezeneden çıkan ses sonsuza kadar bozkırlardan gökyüzüne doğru yankılanmaya devam edecektir" dedi.

Gecede Neşet Ertaş'ın 'Köprüden Geçti Gelin', 'Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan' ve 'Kendim Ettim Kendim Buldum' gibi eserleri müzikseverler tarafından beğeni kazandı.

Konserde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Rahmetli Neşat Ertaş, 1938 yılında Kırşehir’de dünyaya geldi. Babası da saz sanatçısı 8 yaşındayken saz ve keman çalmayı öğrenmiş, 7-8 yıl Kırşehir, Yozgat ve Çorum ahalisinde programlara katılıp eğitim hayatına hiç başlamadan evine ekmek temin etmeye çalışmış, dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel, kendisine devlet sanatçılığını teklif ettiğinde 'Zaten herkes bu devletin sanatçısı değil mi?' diyerek devlet sanatçısı ünvanını reddetmiş Neşat Ertaş” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Yozgat Bursa Neşet Ertaş