Yeni Medya Söyleşileri 19 Şubat'ta başlıyor

Akbank Sanat’ın yeni söyleşi dizisi Yeni Medya Söyleşileri’nin 19 Şubat Salı günü konuğu: Onedio.com kurucusu Kaan Kayabalı.

Yeni Medya Söyleşileri 19 Şubat'ta başlıyor

Akbank Sanat Yeni Medya Söyleşileri'ne ev sahipliği yapıyor. Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümünde Öğretim Görevlisi olan İsmail Hakkı Polat’ın yaptığı söyleşiler; “İnsan ve Toplum”, “Kültür-Sanat”, “Para” ve “Hukuk” başlıkları ve her söyleşide konusunda uzman farklı konuklarıyla 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen söyleşiler için davetiye bir saat öncesinden temin edilebiliyor.

Birbirleriyle etkileşimli milyarlarca dijital ekran üzerinden zaman-mekân algısını değiştiren yeni iletişim ortamının, farklı bir yaşam alanına dönüşmekte olduğu bu dönemde Akbank Sanat, konuyu değişik bakış açılarıyla ele almak, tartışmak ve zihinlerde yeni pencereler açmak üzere Yeni Medya Söyleşilerine ev sahipliği yapıyor.

Yeni Medya ve Yayıncılık söyleşisi; Yayıncılık, Yeni Medya ile nasıl bir değişim sürecine girdi? Gazetelerin kapanmasında yeni medyanın rolü ne kadar? Yeni Medya yayıncılığı radyo ve televizyonların geleceğini nasıl etkileyecek, nasıl bir dönüşüm olacak? Yeni medyadan doğmuş yepyeni yayıncılarla bu ortama taşınan geleneksel yayıncıların rekabetinin geleceği ne olacak? Yenilerin eskilere göre, eskilerin yenilere göre avantajları/dezavantajları neler? Yeni medya yayıncılığının sürdürülebilir bir gelir modeli var mı? Teknolojinin AR/VR veya robot gazetecilik gibi biçimlerde yayıncılık sürecine yoğunlukla dahil olması, yayıncılığın (gazetecilikle vücut bulan) o insani ve araştırıcı yönünü zedeliyor mu? Geleneksel medyanın haber ve gündem odaklı yayıncılık anlayışı, yeni medyada neden eskisi kadar popüler değil? Yeni kuşak okur haber kavramına nasıl yaklaşıyor ve yeni medyadaki içerik tüketim biçimi nasıl bir değişim içinde? Okur, yeni medya yayıncılık sürecine nasıl dahil edilmeli? Vatandaş gazeteciliği bir ütopya mı yoksa yeni medyanın olmazsa olmazı mı? Soruları çerçevesinde gerçekleşecek.

YENİ MEDYA SÖYLEŞİLERİ

Moderatör: İsmail Hakkı Polat

Nedir bu Yeni Medya? Neden bir türlü eskimiyor? Sadece yayıncılıkla sınırlı bir şey mi? Yoksa daha ötesi de mi?

Kültür-Sanat, Finans-Ekonomi, Hukuk-Etik ve dahi insanla ve toplumla ilintisi/ilişkisi ne?

Bilgisayarlar, akıllı telefonlar, web siteleri, bloglar, arama motorları, sosyal medya platformları ve mobil uygulamalar; 4 milyarı aşkın dünya vatandaşını birbirine bağlayan ve medya olarak bildiklerimizden tamamen farklı dinamiklere sahip Yeni bir Medya.

Birbirleriyle etkileşimli milyarlarca dijital ekran üzerinden zaman- mekan algılarımızı değiştiren bu yeni iletişim ortamının, Arttırılmış/Sanal Gerçeklik (AR/VR) gibi uç deneyimler sayesinde, hepimizi içine çeken yeni bir yaşam alanına dönüşmekte olduğu bu dönemde Akbank Sanat olarak konuyu farklı bakış açılarıyla ele almak, tartışmak ve zihinlerinizde yeni pencereler açmayı amaçlayan bir söyleşi dizisiyle karşınızdayız. Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat'ın yapacağı söyleşilerde Yeni Medya konusunda merak edilen birçok soru ve yanıtları, izleyicileri de söyleşiye dahil edecek etkileşimli bir formatta tartışılacaktır.

Yeni Medya Söyleşileri Program

19 Şubat 2019, Salı Saat: 18.30

Kaan Kayabalı (Onedio.com Kurucusu)

“Yeni Medya ve Yayıncılık”

12 Mart 2019, Salı Saat: 18.30

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman (Netkent Üniversitesi Rektörü)

“Yeni Medya ve Kültür-Sanat”

16 Nisan 2019, Salı Saat: 18.30

Cemil Şinasi Türün (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Blockchain Sanatçısı) “Yeni Medya ve Para”

21 Mayıs 2019, Salı Saat: 18.30

Av. Şebnem Ahi (Ahi Hukuk Bürosu Kurucu ortağı)

Av. M. Gökhan Ahi (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

“Yeni Medya ve Hukuk”

Etiketler
Akbank Şile