Çorlulu Tiyatro Sanatçısı ödül aldı

Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri’nin; bu yıl 21. Ve 22’ncisi hizmet ödülleri sahiplerini buldu.

Çorlulu Tiyatro Sanatçısı ödül aldı

21’ncisi verilen Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri’ne layık görülen isimler arasında bu yıl Çorlulu Devlet Tiyatroları Sanatçısı ve yönetmen Orhan Kurtuldu da yer aldı.

1994 yılında hayatını kaybeden ve Kosova Türklerinin unutulmaz aydını, kültür sanat, eğitim işçisi, olarak bilinen, Tan Gazetesi’nin kurucularından, onun ilk müdürü ve sorumlu yazarı Süleyman Brina’nın anısını yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Hizmet Ödülleri’ 22. Yaşına ulaştı.

Balkanlar’da, adına verilen en prestijli ödül olarak bilinen Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri Kosova ve Balkanlar’da olduğu gibi Uluslar arası alanda da geniş kitlelerin ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Zeynel Beksaç Başkanlığı’nda toplanan seçili kurul Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri’nin 21. ve 22’ncisinin sahiplerini belirledi.

Çorlulu Tiyatro Sanatçısı ödül aldı - Resim : 1

Ödül almaya layık görülen isimler ise şu şekilde:

Mehmet Nuri Parmaksız, Aynur Kaplan, Soner Özbilen, Orhan Kurtuldu, Seyhan Yakubi, Atilla Klinçe (21’ncisinin sahipleri)

Vefki Hasan Özgün, Birsen Gota, Raif Kırkul, Dr. Taner Güçlütürk, Gülşen Bölükbaşı, Fikret Refeya (22’ncisinin sahipleri)

Ödül töreni ise Mayıs ayında düzenlenecek.

Etiketler
Tiyatro Çorlu