'Çukur' ve 'Diriliş Ertuğrul' Miami yolcusu

Dünyanın önemli sinema fuarlarından NATPE-Miami TV ve İçerik Fuarı'na Türk dizileri de katılacak.

'Çukur' ve 'Diriliş Ertuğrul' Miami yolcusu

Dünyanın önemli sinema fuarlarından NATPE-Miami TV ve İçerik Fuarı'na Türk dizileri de katılacak. 'Diriliş Ertuğrul', 'Payitaht: Abdulhamid', 'Bir Zamanlar Çukurova' ve 'Çukur' gibi Türk yapımları TV sektörü profesyonelleri ile buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre; son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımla ihracatta da dünya ikinciliğine yükselen Türkiye’nin dizi sektörü şimdi de dünyanın en önemli sektör buluşmalarından NATPE-Miami TV ve İçerik Fuarı’na taşınıyor.

Sputnik’ten Yurdagül Şimşek’in haberine göre, Bakanlık desteği ile Miami’ye ulaşacak olan Türk yapımı diziler 22-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuarda 750’yi aşkın uluslararası alıcı, 300’e yakın satıcı firma ve yaklaşık 2 bin 500 sektör temsilcisi ile buluşacak. Miami yolcusu Türk dizileri arasında ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Payitaht: Abdulhamid’, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ve ‘Çukur’ gibi yapımlar da bulunuyor.

Fuarda, içerik sektörü açısından hedef pazarlar olan ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Meksika, Şili, Peru ve Kolombiya gibi ülkelerin katılımcılarıyla da doğrudan temas sağlanacak.

Etiketler
Sinema