Öyküler ve Sırlar bu sergide buluştu

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde “Uluslararası Sır Kapısı Resim ve Heykel Sergisi” kapılarını sanatseverlere açtı.

Öyküler ve Sırlar bu sergide buluştu

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde “Uluslararası Sır Kapısı Resim ve Heykel Sergisi” kapılarını sanatseverlere açtı.

Yaşanmış öykülerin ve sırların görsel kavramlara dönüştüğü sergide, Devrim Erbil, Gülten İmamoğlu, Ergin İnan, Cem Sağbil, Burçin Erdi, Bedri Karayağmurlar, Reyhan Abacıoğlu, Yasemin Aslan Bakiri gibi 50 usta sanatçıya ait 100 eser yer alıyor.

Küratörlüğünü sanat danışmanı Özer Ulukaya’nın yaptığı serginin açılışında sanat eleştirmeni Abdülkadir Günyaz, Türk ve dünya sanatı üzerine kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Müzeyyen Senar'ın yaşamını konu alan ve Fırat Neziroğlu'nun yöneteceği “Müzeyyen” adlı gösterimden bir kesit sunuldu. Uluslararası sanatçıların katılımıyla gerçekleşen ve ülkemizin de ünlü sanatçıların yer aldığı projede; sergileme kavramının gelişmesiyle birlikte disiplinlerarası birliktelik artırılarak çok katmanlı iletişim kurmak amacıyla mekân da tasarıma dâhil edildi.

Farklı disiplinlerde etkinliklerin ve performansların da yer aldığı sergi, hafta sonları da dâhil 16 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergide eserleri yer alan sanatçılar ise; Agop Egoyan, Ayfer Uz, Ayhan Çetin, Ayhan Erdem, Bedri Karayağmurlar, Bülent Salderay, Burçin Erdi, Cem Sağbil, Cees The Wilde, Cenk Mısırlıoğlu, Çiğdem Erbil, Demet Dayı, Devrim Erbil, Ergin İnan, Erol Özden, Ezgi Yüksel, Fırat Neziroğlu, Fahri Sümer, Gülten İmamoğlu, Harun Acı, Hayriye Sır, Isabella Cordes, Ijlal Marmarisli, İlhan Dündar, Korkut Uluğ, Latife Akın, Lyuba Losıfcheva, Nihal Cihaner, Nuri Aslan, Renk Erbil, Remzi İren, Reyhan Abacıoğlu, Reyhan Uludağ, Salvo Mariaruta, Sara Sheikhi, Sema Barlas, Serpil Akdağlı, Süreyya Oskay, Şenol Tilki, Tolga Boztoprak, Tijen Ademoğlu, Tülay Çelikel, Umur Türker, Varol Topaç, Yasemin Aslan Bakiri, Yıldanur Ketenci, Yılmaz Çıracıoğlu, Zeki Serbest, Zehra Sengir ve Ziyad Sultanov…

Etiketler
sergi Üniversite Atatürk Kültür Merkezi