Ataşehir'de 3. Klasik Müzik Festivali başladı

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali, Ametist Klarnet Beşlisi’nin açılış konseriyle başladı.

Ataşehir'de 3. Klasik Müzik Festivali başladı

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali, Ametist Klarnet Beşlisi’nin açılış konseriyle başladı.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından kurulan ve hem yurt içinde hem yurt dışında birçok festivalde konser veren Ametist Klarnet Beşlisi, Ataşehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Festivalin ikinci gününde ise, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türkiye’nin en eski müzik eğitim kurumu olarak oda müziği eserlerini Ataşehir’de sahneledi.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, belediyeciliğin yol yapmak, park yapmak, asfalt dökmek gibi rutin hizmetleri yerine getirmesinin yanında, bölgede yaşayan yurttaşlara kültürel hizmetleri de götürmek olduğunu söyledi.

Bu yılki festivalde üniversitelerin konservatuvarlarıyla işbirliği yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Hışman, üniversite yönetimlerine ve sponsorlara da teşekkür etti.

Konserlerin ardından Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan ve Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından sanatçılara Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Çanakkale Destanı” adlı kitap armağan edildi.

Festival kapsamında 9 Ocak Çarşamba Nüans, 11 Ocak Cuma İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı ve 12 Ocak Cumartesi Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası müzikseverlerle bir araya gelecek.

Etiketler
Ataşehir Konser