Sanatçılardan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tepkisi

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a 'sanatçı müsveddesi' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sanat ve edebiyat dünyası tepki gösteriyor.

Sanatçılardan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tepkisi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın siyasi iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmelerinin ardından soruşturma başlatılmasına müzik ve edebiyat dünyasının önemli temsilcileri tepki gösterdi.

Sanatçılardan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tepkisi - Resim : 1

Twitter hesabından yayınladığı mesajlarla Erdoğan'ın 'Sanatçı müsveddesi' sözlerini eleştiren müzisyen Burhan Şeşen, "Sanatçı’nın en hasına 'sanatçı müsveddesi' diyeceksin sonra da sanat’ta niye geri kaldık diye yerineceksin...Ver mehteri" dedi.

Sanatçılardan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tepkisi - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a yönelik üslubunu da eleştiren Burhan Şeşen, diğer mesajında, "Metin Akpınar her zaman sevgiyle saygıyla anılacak.Tarih ikinizden de söz edecek ama birinizden nefretle...Birinizden sevgiyle...Sizi hatırlamamak için Akpınarı unutmamak için" ifadeleri kullandı.

ATAOL BEHRAMOĞLU: AKPINAR VE GEZEN'İN SÖZLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM

'Sanatçı müsveddesi' sözleriyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e hakaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Erdoğan'ın emriyle iki sanatçıya soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na tepki gösteren şair Ataol Behramoğlu, katıldığı canlı yayında, "Metin Akpınar ve Müjdar Gezen'in sözlerinin altına imzamı atarım" dedi.

Tele 1'de katıldığı programda, iki sanatçı için imza kampanya başlatacağını açıklayan Behramoğlu, "Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözlerinin altına bende imzamı atıyorum ve yarından itibaren bir imza kampanyası başlatacağım"dedi.

Etiketler
Metin Akpınar Müjdat Gezen Müjdat Gezen Metin Akpınar