Altın Kelebek ödüllerinde Hadise'den sansüre tepki

2018 Altın Kelebek ödül töreninde sanatçıların sansür ve yasaklara gösterdiği tepkiler dikkat çekti.

Altın Kelebek ödüllerinde Hadise'den sansüre tepki

2018 Altın Kelebek ödül töreninde sanatçıların sansür ve yasaklara gösterdiği tepkiler dikkat çekti.

Halk oylarıyla belirlenen 45. Altın Kelebek’te toplam 45 ödül verilirken “En İyi Klip” dalında ödül alan pop müzik şarkıcısı Hadise, RTÜK tarafından müstehcen bulunan ve yayını durdurulan ‘Sıfır Tolerans’ klibine değindi ve “Bence sevmek, öpmek, sarılmak dünyanın en özel ve normal duyguları ve bu duyguların yasaklanması çok saçma” dedi.

HADİSE ÖDÜLÜNÜ 'HAYATLARI KISITLANMIŞ' KADINLARA ADADI

“Eminim benim yerimde bir erkek olsaydı bu tepkileri almazdı” diyen Hadise, ödülünü de “Hayatları kısıtlanmış tüm kadınlara” adadı.

Hadise’nin bu konudaki sözleri şöyle: “Müzik ve sanat özgürlük demektir. Ben her zaman bu şekilde devam edeceğim. Bir kadın olarak beni izleyen genç kızlara her zaman örnek olmak istedim. Hiçbir zaman susmadım. Biz kadınlar aslında hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, hangi işi yaparsak yapalım aynı savaşları veriyoruz bu yüzden hayatları kısıtlanmış tüm kadınlara gelsin bu ödül.”

EZHEL: SANAT SANSÜRLENEMEZ

“En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” dalında ödüle layık bulunan rap şarkıcısı Ezhel ise şarkı sözleri nedeniyle “Uyuşturucuya özendirdiği” iddiasıyla hapis yattığı günlere gönderme yaparak “Zor zamanlarımızda yanımızda olan, sanatın sansürlenemeyeceğini, parmaklıklar arkasına alınamayacağını bilen ve bize her şekilde destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ezhel ayrıca ödülü “Her zaman hor görülmüş, arkada bırakılmış Türkçe rap için alıyorum” ifadelerini kullandı.

“Heyecanı yok” şarkısıyla “Yılın Şarkısı” ödülünü alan ve şarkılarındaki politik ifadelerle tanınan bir başka rap şarkıcısı Gazapizm, “Ödül çok önemli ama hala nasıl giyinip nasıl yürüyeceğimize, ne söyleyip nasıl şarkılar yapacağımıza kendimizin karar veriyor olması çok büyük mutluluk. Daha güzel yarınlara, daha güzel hayallere… Sadece kendimiz için değil ailem için, sokaktaki pırıl pırıl kardeşlerim için, müzik emekçileri için çok teşekkür ederim, çok sağ olun” şeklinde konuştu.

ALİ İHSAN VAROL: BİZİ DİREKT KOVDULAR

'Kelime Oyunu' programıyla en iyi yarışma programını kazanan Ali İhsan Varol ise Acun Ilıcalı'nın İlker Yasin'in kendisini kovmak üzereyken son anda elektriklerin kesilmesi sonrasında kovulmaktan son anda kurtulduğu şeklindeki anısına gönderme yaptı ve "Bizim öyle hikâyelerimiz yok. Bizi direkt kovdular" dedi.

Varol, Bloomberg HT ekranlarına Gezi direnişini taşıması sonrası kanaldan kovulmuştu.

Etiketler
Altın Kelebek Hadise