'80 günde Devr-i Alem' prömiyer yapacak

“80 Günde Devr-i Alem” 22 Ekim Perşembe Günü prömiyer yapacak.

'80 günde Devr-i Alem' prömiyer yapacak

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2018-2019 tiyatro sezonundaki yeni oyunu“80 Günde Devr-İ Alem ” 22 Ekim Perşembe günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirecek.

22 Kasım Perşembe günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapacak olan “80 Günde Devri Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Orhan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avcunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...

Cem Zeynel Kılıç, Sertel Uğur, Mustafa Yıldıran, Mustafa Yıldıran, Tuğba Yılmaz, Kemal Topal ve Begüm Mısırlı’nın rol aldığı oyun 25 Kasım Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.