Eski un fabrikası çağdaş sanatlar müzesi oluyor

İzmir yeni bir çağdaş sanatlar müzesine kavuşuyor.

Eski un fabrikası çağdaş sanatlar müzesi oluyor

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in Konak İlçesi sınırları içinde, Alsancak liman bölgesinde yer alan, daha önce Yaşar Topluluğu şirketleri ve Yaşar Üniversitesi tarafından kullanılan, ‘Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı’ olarak tescilli eski un fabrikasını müze haline getiriyor.

Yaşar Ailesi’nin de heyecanla beklediği müzenin inşaatını gezen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, “Topluluğumuzun ve Vakfımızın doğduğu yer olan İzmir’e ve bölgemize bir çağdaş sanatlar müzesi kazandırıyor olmaktan çok mutluyuz. Müzemizin tamamlandığında İzmir ve Ege turizmine de çok önemli katkılar sağlayacağına, kültürel yaşama renk getireceğine inanıyoruz.” dedi.

Yılda 60.000 ziyaretçinin beklendiği ve toplam 6000 m2 alana sahip olacak müzenin restitüsyon ve restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor. 2018 yılı başında başlayan çalışmaların 2019 yılının ikinci yarısında tamamlanarak müzenin yıl sona ermeden açılması hedefleniyor. Selçuk Yaşar Kent Müzesi, 2600 m2 geçici ve kalıcı sergi alanları, kütüphane, 300 m2 atölye alanları, yönetim bölümü, idari ofisler, 326 kişilik opera çukuru olan konferans salonu, kafeterya ve satış birimleri ile kent yaşamına yeni bir soluk getirecek.

İzmir’in kültür-sanat yaşamına renk katması beklenen Selçuk Yaşar Kent Müzesi’nde Yaşar Koleksiyonu’na ait çağdaş Türk resimlerinin yanı sıra Yaşar Ailesi koleksiyonundan 19. ve 20. Yüzyıllara ait halı ve kilimler ile arkeolojik eserlerin daimi sergi olarak dönemlik seçkiler halinde sergilenmesi planlanıyor. Müze ayrıca modern ve güncel sanata yönelik olarak Türkiye ve dünya çapında geçici ve dönemsel sergilere ev sahipliği yapacak.

Etiketler
İzmir