Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Adalet Ağaoğlu’na takdim edildi

Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin 11.’si Dada Kabarett’te düzenlenen törenle sahibini buldu.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Adalet Ağaoğlu’na takdim edildi

BURAK ABATAY/BİRGÜN- Bu yılki ödül, usta yazar Adalet Ağaoğlu’nun oldu.

Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, yaptığı açılış konuşmasında, "Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin böyle bir dönemde sürdürülmesi başka bir öneme sahip. Cemil Kavukçu’nun ve Celal Üster’in fikirleri bizim için çok önemli oldu. Ve bu ödül sürdürülebilir oldu. Okan Bayülgen’e bu yıl bize kapılarını açtığı icin teşekkür ederiz” dedi.

Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki seçici kurul başkanı Handan İnci, yaptığı konuşmasında bu ödülün kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak başladı.

Ödüllerin kuralı gereği seçici kuruldaki son senesi olan Handan İnci, İlk günden beri Adalet Ağaoğlu’nun kendisi için ne kadar önemli olduğunu söyledi. Adalet Ağaoğlu ödülü almadan önce yaptığı konuşmasında sahip olduğu mutluluğu ifade etti.

Cevdet Kudret’e atıfta bulunan Ağaoğlu, “Cevdet Kudret 75 yasında hastanede tedavi altındayken eşi ona gelir ve der ki, ‘Cevdet Edebiyat dergileri senden bahsediyor’ Cevdet Kudret ise edebiyat öğretmeni olarak anılan birisiydi. Sonrasında hastaneden evine taburcu olduğunda ise ona ödül verilmek istendiğinde, ‘Ben yasıyorum, ben yaşıyorum’ der. Bana da bu ödül vermek istendiğinde aklıma ilk olarak bu hikaye geldi” diyerek ödülü kabul etti.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği kuruldu Ağaoğlu ödülü Handan İnci’nin elinden aldı. Ödül sonrasında ise Can Öz, Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını müjdeledi.