Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden duayen fotomuhabiri Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı.

DUAYEN foto muhabiri Ara Güler, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlendi.

Güler için ilk tören Galatasaray Meydanı'nda yapıldı. Buradaki törenin ardından Ara Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı alkışlar eşliğinde kilise görevlileri tarafından cenaze aracına konularak, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'ne getirildi.

Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'ndeki ayini, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan yönetti. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ara Güler'in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesaj da okundu.

Kilisede düzenlenen ayinin ardından Güler'in tabutu, cenaze aracına taşındı. Ara Güler'in cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan Ara Güler'in babasının memleketi olan Şebinkarahisar'dan getirilen toprak ve kara yemiş de mezara konuldu.

Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1
Ara Güler’in yanından ayırmadığı fotoğraf çantası, naaşının yanında…
Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Ara Güler’in asistanı Fatih Aslan, “Umuyorum huzurlu gitti, çünkü yanındaydım son ana kadar. Her şey istediği gibi oldu. Müzesini açtı. Arşivini önemli ellere, kıymetli insanlara ve bütün Türk milletine emanet etti. O da, ‘Türk milletinin malıdır’ diyordu. Hastanede yanındaydım. Gözlerime baktı son kez. Elini kaldırdı. Elini tuttum. Ben ailemden annemi, kardeşimi kaybettim. Hiç bu kadar üzüleceğimi tahmin etmemiştim. Elini kaldırdığında, gözlerini açtı ve o gözleriyle bana baktı. Sanki benden güç almak istedi. Sonra gitti uyudu. Sonsuzluğa uyudu. Hiç acı çekmedi. İnanmamıştım. Uyuyor zannettim. Baktım ki, nefes almıyor. O ara kaybettik.

Ara Güler’in öğrencisi Coşkun Aral ise duayen fotoğrafçı için “Benim için kendimi dünya vatandaşı olarak görmeme amaç olan insandır” dedi.

Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Ara Güler’i son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında…

HAKİKATİN FOTOĞRAFINI MİRAS BIRAKTI

CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, yaptığı konuşmada Güler için “Hakikatin fotoğrafını miras bıraktı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, “Dünyanın önde gelen isimlerini fotoğrafladı. Anı yakalamada onun üzerine başka kimse yoktu. 70 küsur yıllık meslek hayatında geriye muazzam bir miras bıraktı. Tekrar hepimizin başı sağ olsun” dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ara Güler ile ilgili şöyle konuştu: “Ara Güler, tarihi belge niteliği taşıyan fotoğraflarıyla bizlere 70 yıllık arşivini ve huzur dolu gülümsemesini miras bırakmıştır. Duayen sanatçımızı daima güler yüzüyle, saygıyla hatırlayacağız. Alçakgönüllü kişiliğiyle, kendisini sanatçı olarak değil, foto-muhabiri olarak tanımlamayı seçti. Ama elbette çok sayıda fotoğraf sanatçısına ilham kaynağı olmuş, büyük bir sanatçıydı. Dünyaca ünlü pek çok ismi fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmişti.”

ARA USTA’NIN EN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Milletvekili Hasan Turan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan da törene katıldı.

Cihat Aşkın, Ertan Tekin ve koro, Ara Güler’in sevdiği şarkıları seslendirdi.

Galatasaray Meydanı’ndaki tören sona erdi. Güler’in cenazesi, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne getirildi. Cenaze ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Fotoğrafın büyük ustası Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 5

Etiketler
Ara Güler Hastane Urla