New York'da bir ilk: Anadolu Sanatçıları festivali Açıldı

ABD New York'ta bugüne hiç kadar yapılmamış bir festival olan Anadolu Sanatçıları Festivali 1 Ekim'de büyük katılım ve coşkuyla açıldı.

New York'da bir ilk: Anadolu Sanatçıları festivali Açıldı

ABD'de Türk toplumu tarafındanbugüne hiç kadar yapılmamış bir festival olan Anadolu Sanatçıları Festivali 1 Ekim'de büyük katılım ve coşkuyla sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

30 EKİME KADAR SÜRECEK

Bir ay sürecek festivalin ilk yarısı 13 Ekim tarihine kadar sürecek. Festivalin ikinci yarısı 15 Ekim itibariyle başlayacak ve 30 Ekim'e kadar sürecek.

1 Ekim'de gerçekleşen açılışa New York'un ünlü iş insanları, sanatçılar, ve biraraya gelmeyi özlemiş sanatseverler büyük bir ilgi gösterdi. Canlı müzik eşliğine duvarlara asılan eserleri dikkatle inceleyen sanatseverler arasındaki Amerikalılar neredeyse hiç tanımadıkları Anadolu sanatçılarının eserlerine hayran kaldılar.

Türkiye'den gelen sanatçılar arasında devlet çini sanatçısı Almula İdil Kılıç'ın ve dokuma yöntemiyle resim yapan Bodrumlu sanatçı Ufuk Girgiç'in eserleri en çok ilgi çekenler arasında yer aldı. İnsan suratlarını konu alan fakat farklı teknikler uygulayan iki sanatçıdan Sarkis Delimelkon soru yağmuruna tutuldu.

Gülnur Koç Kuran ise anadolu kadınları ve kadın hakları üzerine büyük bir seri ile duvarda yerini aldı. Fotoğraflarında sıradışı konseptleri yakalayan Hatice Besun'un eserleri fotoğrafları asılırken büyük beğeni topladı. Aynı zamanda Brooklyn müzesinde de çalışan Diğdem Serter, denize ve deniz canlılarına dikkat çeken çalışmalarıyla katıldı.

SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Türkiye'de 30 yıl avukatlık yaptıktan sonra resme başlayan Rezan Özger muhteşem renk ve teknikle sergilediği merak uyandıran eserlerinin önünden sanatseverler ayrılamadı.

Özgür Pekşen festivalin birinci bölümündeki tek soyut resim çalışması ile sergiye büyük zenginlik katarak harmoniyi tamamlamış oldu.

Amerika da bir ilki olan ve bir ay sürecek Anadolu Sanatçıları Festivali aynı zamanda sahne etkinlikleri ile de sergiyi gezmeye gelenlere zevkli dakikalar yaşatıyor.

Festivalin ikinci gününde, New York'da başarılı caz sanatçısı Bilge Günaydın grubuyla sahne alarak kulaklara ziyafet çekti.

Festivalin 5. gününde Türkiye'nin çok yakından tanıdığı ödüllü tiyatro ve sinema sanatçısı Defne Halman, hali hazırda oynamakta olan oyunundan 20 dakikalık bir bölümü muhteşem oyunuyla sergiledi.

9 Ekim Pazar günü, Amerika'da şiir ve edebiyat alanında çok tanınan, geçtiğimiz aylarda şiir ve edebiyat alanına en ünlü Talisman dergisinde hakkında onlarca sayfa yazılan şair Murat Nemet-Nejat bir dinleti gerçekleştirecek. Ardından 10 Ekim Pazartesi, bütün dünyada konserler veren The Secret Trio sanatçıları Ara Dinkjian, Tamer Pınarbaşı ve İsmail Lumanovski unutulmayacak bir dinleti ile yer alacak.

SILA ŞENTÜRK'TEN PİYANO RESİTALİ

Birinci bölümün son sanatçısı henüz müzik okulu öğrencisi fakat üstün yetenekli geleceğin kadın yıldızı olarak adlandırılan Sıla Şentürk solo piyano resitali verecek.

Toplumumuzu, sanat severleri ve inanılması zor sponsorlar kişi ve kurumları biraraya getiren Anadolu Sanatçıları Festivali, 15 Ekimde başlayacak ikinci dönemde de birbirinden değerli bir çok sanatçıya sahne imkanı sunacak.
Festival'de eserleri sergilenen sanatçılardan komisyon alınmıyor çünkü festival, toplumsal bir çalışma ve insanlarımıza değer veren bir anlayışla yapılıyor. Sahne alan etkinlik sanatçılarımız bu güzelliği görüp gönülden katkı sağlıyor, hiçbir ücret talep etmeden programlarını yapıyorlar.

Zor ve kısıtlı şartlarda yapılabilecek en iyi organizasyonu gerçekleştiren Erden Arkan ve Ali Sarıkaya bu festivalin mimarları.

Festival ile ilgili detaylı bilgiler web sitesinden edinilebilir.

Etiketler
New York