Will Smith'in attığı tokat yeni filminin Oscar adaylığını engelleyebilir

Dünyaca ünlü yıldız Will Smith’in, Oscar Ödülleri töreninde eşiyle ilgili yaptığı şaka nedeniyle Chris Rock’a attığı tokatı yeni filmini de etkileyebilir.

Will Smith'in attığı tokat yeni filminin Oscar adaylığını engelleyebilir

Will Smith, geçtiğimiz 28 Mart’ta yapılan Oscar Ödülleri töreninde Chris Rock’ın sahnede eşi Jada Pinlett-Smith’in saçlarının dökülmesiyle ilgili bir şaka yaptıktan sonra yerinde fırlayarak milyonların gözü önünde komedyene vurmuştu. Smith’in tokadı tüm dünyada yankı uyandırmasının ardından yıldız özür dilemiş ve Akademi’den istifa etmişti.

Ünlü yıldızın yeni filmi Emancipation’dan ilk fragman geldi ancak bir türlü soğumayan ‘tokat’ hadisesi yüzünden filmin Oscar’a aday olamayacağı konuşuluyor. Bazı akademi üyelerinin filmi ‘nitelikli’ bulmadığı iddia ediliyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre bazı üyelerin “Smith için oy verir miyim? Asla” dediği biliniyor. Kimi üyeler ise bu talihsiz olaydan bir sene sonra oyuncunun Oscar adaylığı kazanmasını “utanç verici” buluyor.

Emancipation, Oscar’da herhangi bir dalda adaylık kazansa bile Smith 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden men edildiği için törene katılamayacak.

Etiketler
Oscar Tokat Film Will Smith