MSG Başkanı Ferhat Göçer: Konser iptallerine karşı davalar açacağız

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği MSG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, konser yasakları hakkında, "Bunu iptal edenlere karşı zararımızı tazmin edici davalar açacağız" dedi.

MSG Başkanı Ferhat Göçer: Konser iptallerine karşı davalar açacağız

Aleyna Tilki'nin İstanbul’da yapılan LGBTİ+ karşıtı yürüyüş hakkında söyledikleri nedeniyle Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafından konseri iptal edilmişti. Konser iptalleri sonrası MSG Başkanı Ferhat Göçer, açıklama yaptı.

"ESER SAHİPLERİNİN HAKLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Cumhuriyet'in haberine göre Göçer, “Bütün bu festivallerde eserler kullanılıyor, bunlar bizim üyelerimizin eserleri ve biz bunlardan telif alıyoruz. Dolayısıyla bu iptallerin tamamı mali, maddi olarak bizim bütün üyelerimizin telif alamamasına sebep oluyor ve maddi olarak bizi etkiliyor. Biz bunlara ilişkin olarak tamamen bunu iptal edenlere karşı zararımızı tazmin edici davalar açacağız. Eser sahibinin, yorumcunun, organizatörün, o organizasyonun, festivalin bütün emekçilerin hepsinin ciddi maddi ve hak kayıpları var burada, bunların yani eser sahiplerinin haklarının takipçisi olacağız. İptal ediliyor ise ilgili makamın bu zararı karşılaması lazım. Biz bu iptallerin tazminat davalarının takipçisi olacağız” dedi.

Etiketler
Konser Zarar Ferhat Göçer