New York'ta Anadolulu Sanatçılar Festivali

Amerika Manhattan'da Anadolulu Sanatçılar Festivali 1 Ekim'de açılıyor. Bir ay sürecek festivalde Anadolu'ya değen ressam, çini ve fotoğraf alanlarında toplam 14 sanatçının eseri yer alacak.

New York'ta Anadolulu Sanatçılar Festivali

Amerika'da ilk defa, bir ay boyunca sürecek halka açık, Anadolulu Sanatçılar Festivali 1 Ekim itibariyle New York’ta açılıyor.

Pandemi dönemi boyunca büyük zorluklar yaşayan ressamlara destek amaçlı bir sergi fikri olarak başlayan proje, diğer alandaki sanatçıların katılımları ile festival haline getirildi. Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğunun da aralarında olduğu, Dr. Tamer Seçkin başta olmak üzere New York’da yaşayan iş insanlarının ve işletmelerin sponsorluk katkılarıyla, hazırlanan, Anadolu Sanatçıları Festivali kökeni Anadolu'ya değen ressam, çini ve fotoğraf alanlarında toplam 14 sanatçının yer alacağı festival iki bölümden oluşuyor.

Manhattan’ın orta yerinde, girişi ücretsiz, kar amacı olmadan toplum yararına hazırlanan festival, Blue Galeri olarak bilinen ünlü sergi salonunda gerçekleştirilecek. Birinci bölümü 1 ile 13 Ekimler arası, ikinci bölümü 15 ile 30 Ekim arası yapılacak. Festivalin olduğu bazı günler, yine Anadolu kökenli sahne sanatçıları festivale renk katmaya hazırlanıyor. Bunların arasında ünü müzisyenler, şairler ve tiyatro sanatçıları yer alıyor.

Yetkililerin açıklamalarına göre, festivalin ikinci amacı, çok uzun zamandır biraraya gelemeyen toplumumuza imkan tanımak ve pandemi sonrasında dayanışmayı artırarak, köprüler kurulmasını sağlamak. Anadolulu Sanatçılar Festivali'ne, New York ve civarında yaşayan sanat severlerin büyük ilgi göstemesi bekleniyor.

Festivalinin websitesinden (www. theanatolianartistsfestival. com) geniş bilgi ve programlara ulaşabilirsiniz!

Etiketler
New York