Suçlamalar senaryoyu değiştirtti: Kevin Spacey, 'House of Cards' yapımcılarına 31 milyon dolar ödeyecek

Dünyada en çok izlenen dizilerden olan House of Cards'ın başrol oyuncusu Kevin Spacey'nin dizisinin yapım şirketine ödemesine karar verilen 31 milyon dolara yönelik itirazı reddedildi.

Suçlamalar senaryoyu değiştirtti: Kevin Spacey, 'House of Cards' yapımcılarına 31 milyon dolar ödeyecek

Dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey'nin "House of Cards" dizisinin yapım şirketi MRC’ye ödemesine karar verilen 31 milyon dolara yönelik itirazı, Los Angeles’ta Yargıç Mel Red Recana tarafından reddedildi.

CİNSEL SALDIRI SUÇLAMALARI SENARYOYU DEĞİŞTİRTTİ

The Guardian'ın aktardığı habere göre, Kevin Spacey hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarının ardından "House of Cards" dizisinin sezonunun ertelenmesine, senaryonun yeniden yazılması ve çekilmesine neden oldu. Dizinin yapım şirketi MRC, Spacey'ye kasım ayında tazminat davası açtı. Tazminat davasında arabulucu mahkeme, tazminat olarak 29.5 milyon dolar ve avukat masrafları olarak 1.4 milyon dolar ödenmesine karar verdi. Spacey, karara itiraz etti.

SEZON İPTAL EDİLDİ

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; yapım şirketi, dizide Frank Underwood karakterini canlandıran Kevin Spacey hakkına çıkan cinsel saldırı iddialarının ardından oyuncuyla ilişiği kesti. Bu nedenle dizinin yapım aşamasındaki altıncı sezonu iptal edildi. Yeni sezonda Kevin Spacey’nin karakteri öldürülerek sezonun yayınlanma tarihi ertelendi.

Etiketler
Dolar Kevin Spacey