Ahmed Arif'in büstünde şiirinin yazılı olduğu baskıya saldırı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki parkta yer alan şair ve yazar Ahmed Arif’in büstündeki ünlü şiiri ‘Diyarbekir Kalesi’nden Notlar’ın bir bölümünün yazılı olduğu baskıya kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Ahmed Arif'in büstünde şiirinin yazılı olduğu baskıya saldırı

Diyarbakır’ın yetiştirdiği önemli şair ve yazarlarından biri olan Ahmed Arif’in Sur ilçesinde Çiftkapı ile Tekkapı arasındaki parkta bulunan büstünde yazılı olan ünlü ‘Diyarbekir Kalesi’nden Notlar’ şiirinin dijital baskısına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

''DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM''

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, kentin bilim, sanat ve edebiyat alanında çok önemli değerler yetiştirdiğini ve bunlardan birinin de Ahmed Arif olduğunu söyledi.

Aksu, “Biz yaşadıkları dönemde zaten sahip çıkmamışız. Yapılan heykel zaten benzemiyor, bunu yapan yanlış yapmış, bunu yırtan da yanlış yapmış. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Bizim bu tür değerlerimizi veya surlarımızı korumak için turizm zabıtasının kurulması gerekiyor. Bu büste bu yazı bu şekilde yazılmaz. Değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan, Ahmed Arif’in büstü 5 yıl önce de 2 kişinin saldırı sonucu tahrip edilmiş, büst Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak, tekrar yerine konulmuştu. (DHA)

Etiketler
Diyarbakır Saldırı Şile Zarar