Haldun Dormen'in 94 yıllık yaşamı belgesel oldu: 'Yaparsın Şekerim'

Tiyatronun usta isimlerinden Haldun Dormen'in Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin desteğiyle 94 yıllık yaşamı belgesel oldu.

Haldun Dormen'in 94 yıllık yaşamı belgesel oldu: 'Yaparsın Şekerim'

Tiyatronun usta isimlerinden Haldun Dormen’in 94 yıllık yaşamı belgesel oldu. Dormen’in hayatına dokunduğu isimlerin bir araya geldiği “Yaparsın Şekerim” belgeselinin galası, Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleştirildi.

Haldun Dormen’in fikri ve vizyonuyla hayata geçirilen ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin desteğiyle çekilen belgeselin galasına, iş ve sanat camiasından önemli isimler katıldı.

Galaya katılan isimler arasında Almula Uluer, Atılgan Gümüş, Ayça Bingöl, Ayşe Arman, Azra Akın, Füsun Önal, Göksel Kortay, Gülben Ergen, Gürkan Uygun, Halit Ergenç, Kerem Atabeyoğlu, Murat Akkoyunlu, Mustafa Denizli, Nedim Saban, Ömer Dormen, Selçuk Yöntem, Suna Keskin, Yosi Mizrahi, Zerrin Tekindor yer aldı.

“Yaparsın Şekerim”, Dormen'in ilham veren yaşam öyküsünü, yakın çevresinin anılarıyla anlatıyor. Dormen’in henüz 20 yaşındayken babasına yazdığı mektupla başlayan ve yüzlerce oyun, binlerce öğrenciyle bugüne kadar uzanan tiyatro serüveninin en yakın tanıkları tarafından aktarıldığı belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Selçuk Metin, senaristliğini ise Zeynep Miraç üstlendi. Belgeselin görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak, müziklerini Serpil Günseli yaptı. Belgeselin seslendirmesini ise Demet Evgar gerçekleştirdi.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin desteğiyle çekilen belgeselde Haldun Dormen’in “Yaparsın Şekerim” dediği isimlerden; Ali Altuğ, Ayça Bingöl, Atılgan Gümüş, Ayşe Arman, Betül Mardin, Demet Evgar, Duygu Sağıroğlu, Erol Evgin, Erol Günaydın, Fırat Tanış, Göksel Kortay, Gülben Ergen, Hakan Altıner, Halit Ergenç, Hüseyin Gülhuy, İzzet Günay, Kerem Atabeyoğlu, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Nevra Serezli, Salih Güney, Selçuk Yöntem, Suna Keskin ve Zihni Göktay’ın yanı sıra Dormen’in yakın dostları ile ailesinin kendi anlatımlarıyla anılarına da yer verildi.

Etiketler
Yapı Kredi Haldun Dormen Kredi Tiyatro