Şair Nâzım Hikmet, etkinliklerle anılıyor

Şair Nâzım Hikmet'in yaşamını yitirişinin 59. yılında, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın anma etkinlikleri devam ediyor.

Şair Nâzım Hikmet, etkinliklerle anılıyor

Şair Nâzım Hikmet'in yaşamını yitirişinin 59. yılında şiirlerle ve çeşitli etkinliklerle anıldı.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, şairi dilden dile taşımak, mısralarına ses olup yaymak, şairi yurttaşlarla birlikte anmak için 3 Haziran’a özel "Nâzım Hikmet Söylüyoruz, Nâzım Söylüyoruz" şiir zincirini başlattı.

Etkinlik ile, Nâzım Hikmet şiirleri, sosyal medya aracılığıyla söylendi, şiirleri anımsandı, çocuklar, gençler ve edebiyat severlerle buluştu. Zincir aracılığıyla, yurttaşlar Nâzım Hikmet şiirlerini incelikle videolarıyla sosyal medya hesaplarından paylaşarak aktardılar.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın açıklaması şöyle:

"Rutkay Aziz’in söylediği Nâzım Hikmet şiiriyle ilk halkası kurulan zincire, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, birçok sanatçı ve siyasetçi eşlik etti. Zincire yurt dışından da katılım oldu. Bugüne kadar sosyal medyada videolar 2 milyon aşkın kişi tarafından etkileşim aldı.

Bu yıl doğumunun 120. yılı olan Nâzım Hikmet, şiirleri ve eserleri ile anmaya devam edilecek. Yoğun katılımın gerçekleştiği 'Nâzım Hikmet Söylüyoruz, Nâzım Söylüyoruz' zinciri tüm yaz boyunca sürecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar, Barışın şairi Nâzım Hikmet’in şiirlerini yurttaşlar kendi sosyal medya hesaplarında video ile paylaşabilecek, istedikleri kişileri zincire bir Nâzım şiiri söylemeleri için davet edebilecekler.

Başta katılımcılara, bu zincire renk ve nefes olan tüm Nâzım dostlarına sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz."