Burhan Şeşen'den ODTÜ Rektörü'ne: Yas ilan edildi de buna mı uymuyoruz; yeter ya, müzikten de hayattan da soğuttunuz!

Sanatçı Burhan Şeşen, ODTÜ Rektörlüğü'nün 'şehit var' gerekçesiyle birçok meslektaşıyla birlikte sahne alacağı festivali iptal etmesine tepki gösterdi. "Bir yas ilan edildi de bizler buna mı uymuyoruz? Yeter ya, müzikten de hayattan da soğuttunuz" dedi.

Burhan Şeşen'den ODTÜ Rektörü'ne: Yas ilan edildi de buna mı uymuyoruz; yeter ya, müzikten de hayattan da soğuttunuz!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılması beklenen konserlerin, Pençe Kilit Operasyonu'nda bir askerin hayatını kaybetmesi gerekçe gösterilerek rektör tarafından iptal edilmesine sanatçı Burhan Şeşen'den tepki geldi.

Şeşen, festival kapsamında sahne alacak isimlerden biriydi ve Birgün gazetesi için kaleme aldığı yazıda o günü şöyle anlattı:

"Ankara’ya geldik ve de festival kapsamında tiyatro sever gençlerle buluştuk sevgili Elif Durdu, Serap Günaydın, Ortaoyuncuların en genç üyesi Orkun Akyıldız ve ağabeyimle birlikte. Çok keyifli bir sohbetti. Biz oyun müziklerini çaldık hep beraber söyledik Ferhan Şensoy ile ilgili soruları cevapladık. Tabii ki keyifli olduğu kadar çok duygusal da bir ortamdı bizim için. Ortaoyuncular için, belki de Ferhan için.

'HEM ÖĞRENCİLERE SORUMLULUK VERİYORSUNUZ HEM FİKİRLERİNİ ALMADAN İPTAL EDİYORSUNUZ'

Sonrasında misafirhaneye bavullarımızı bırakıp festival coşkusunu yaşamak için alana indiğimizde bir tatsızlık olduğunu hissettik. Bu festivalin organizasyonunu üstlenen Uluslararası Gençlik Topluluğu’nu oluşturan ODTÜ’lü öğrenciler rektörlerinden gelen bir Twitter mesajıyla o akşamki konserin iptal olduğunu öğrenmişler. Hem öğrencilere böyle bir organizayonu yapmaları için bir yetki ve sorumluluk veriyorsunuz hem de o gençlere danışmadan onların fikrini almadan kafanıza göre bu geleneksel festivali iptal ediyorsunuz?"

Bu kapsamda Rektör Mustafa Verşan Kök'e seslenen Şeşen, "Siz bir rektör olarak bu pırıl pırıl gençlerin aylar öncesinden hazırlandığı ve hazırladığı bir festivali onlara danışmadan nasıl iptal edersiniz? Bu akşamki konser iptal edilirken Flört ve Gazapizm’in yaptıkları anlaşmaya uyulmazken hem müzisyenler hem dinleyiciler mağdur edilirken Türkiye’de kaç düğün, kaç nişan, kaç kınagecesi yapıldı? Kaç doğum günü kutlanıldı, ondan haberiniz var mı?" diye sordu. Ardından şunları kaydetti:

"Sizin rektör olarak önceliğiniz öğrencilerinizin mutluluğu olmalı. İptal gerekçesi olarak gösterdiğiniz sebepler inandırıcılıktan o kadar uzak ki. Neredeyse 40 yıldır devam eden ve de bir türlü çözülemeyen bu terör belasının sorumluları öğrencileriniz olabilir mi? Niye bize sanki suçlu bizmişiz gibi davranıyorsunuz? Hem müzisyenlere hem de dinleyenlere…

'SİZ İŞİNİZE GİDERKEN, MANAV TEZGAHINI AÇARKEN TEK GÜNAH KEÇİSİ YİNE MÜZİSYENLER Mİ?

Yetti ya. Zaten iktidar kanadı müzik yasaklarıyla hayatımızı zindana çevirdi bir de siz hele böyle bir üniversitenin başındayken bunları yapmayın. Başka üniversitelerde etkinlikler devam ederken, siz işinize giderken, bakkal dükkânını manav tezgâhını açarken tek günah keçisi yine her zaman olduğu gibi müzisyenler mi? Meslek olarak müziği, şarkı söylemeyi, güzel sanatları seçmeleri mi? Bir yas ilan edildi de bizler buna mı uymuyoruz? Yeter ya… Müzikten de hayattan da soğuttunuz bizi."

Etiketler
ODTÜ Şehit